Як виміряти вологість та температуру смартфоном

Сьогодні існує безліч різних додатків для смартфонів, що дозволяють дізнатися погодні умови на поточний момент, виміряти вологість, подивитися прогноз погоди на кілька днів вперед або отримувати повідомлення про зміну опадів. Звісно, що точність показів буде не такою, як у лабораторного обладнання http://analit-pribor.com.ua/, з усім тим для отримання даних не потрібно використовувати дорогі прилади.


Вимірюємо температуру повітря точно

До цього часу жоден з чинний додатків не дозволяла точно визначити температуру повітря в певному місці. Саме це підштовхнуло Robocat, розробника погодного додатка Haze, на створення невеликого пристрою під назвою Thermodo, яке для підключення до смартфону використовує звичайний роз'єм для навушників 3,5 мм.

У конструкцію Thermodo входить високочутливий термодатчик, який дозволяє точно виміряти температуру повітря в будь-якому місці. Використовуючи аудіороз'єм для навушників, Thermodo зв'язується зі спеціальним мобільним додатком, яке в реальному часі видає повідомлення про зниження або підвищення температури повітря.
Однак надчутливість Thermodo може вилитися в проблему, оскільки на точність вимірювань може вплинути тепло, що виділяється самим смартфоном, а також тепло, які виходить від пальців руки користувача при безпосередньому прямому контакті з пристроєм. Водночас було б непогано, якби пристрій міг вимірювати та інші показники, наприклад вологість повітря або атмосферний тиск.

Мобільна метеостанція. Це можливо?


Якщо ви шукайте якомога менший і непомітний датчик температури та вологості, Tempo Umweltmonitor міг би стати для вас відповідним пристроєм: міні-метеостанція приваблює передусім візуально. Завдяки ергономічному дизайну та невеликим розмірам гаджет може бути розміщений у квартирі як елемент декору.
Невелика коробочка вимірює температуру, вологість і тиск повітря. Якщо Bluetooth-з'єднання з телефоном відсутнє, Umweltmonitor записує всі дані у вбудовану пам'ять, таким чином пізніше ви зможете відстежити зміну температури за досить тривалий час.

Однак ця метеостанція пропонує не так багато функцій: крім температури та вологості вимірюється тільки тиск, плюс можна встановити сигнал тривоги. Tempo Umweltmonitor сумісний з Android і iOS та коштує приблизно 60 доларів.

А Метеостанція Netatmo Urban - це стаціонарна система, яка розроблялася спеціально для використання зі смартфоном і планшетом. Комплект складається з внутрішнього і зовнішнього вимірювального приладу, і записує температуру, вологість і вміст кисню. Крім того, станція визначає якість повітря і рівень навколишнього шуму.

0 коментарі:

Дописати коментар