Яку сигналізацію, плату і датчики вибрати для будинку?

Головне завдання охоронної сигналізації - сповіщати про факт несанкціонованого проникнення в квартиру. Система повинна спрацьовувати в той момент, коли стороння людина переступає поріг будинку або залазить в приміщення через вікно.

Експерти інтернет-магазину https://www.oc.com.ua/product/integra_64p_plata/ розповіли, яку плату краще використовувати і якій сигналізації можна довірити будинок в свою відсутність.



 Яку сигналізацію вибрати — дротову або бездротову?


Якщо квартира або будинок має велику площу, зупиніть вибір на дротовому варіанті, який дозволяє розміщувати датчики на значній відстані від центрального пульта (до 400 метрів і далі). В типову міську квартиру краще встановити сигналізацію з бездротовими датчиками, які передають сигнал за допомогою радіохвиль (до 100 метрів).

Плюси провідної сигналізації:
  • відсутність обмежень по розміщенню сповіщувачів та центрального пульта;
  • відсутність «сліпих» зон (сигнал не заглушають фізичними перешкодами, оскільки передається по проводах);
  • наявність резервного джерела живлення на випадок відключення електрики.

Мінуси:
  • монтаж повинен проводитися професіоналом;
  • для прихованої установки проводів необхідно монтувати сигналізацію на стадії ремонту;
  • при відкритому монтажі (поверх оздоблювальних матеріалів) дроти легко виявити і перерізати.

Плюси бездротової сигналізації:
  • монтаж можна виконувати окремо;
  • в разі переїзду систему легко демонтувати та встановити на новому місці;
  • в будь-який момент сигналізацію можна вдосконалити шляхом установки додаткових датчиків;
  • на роботу датчиків не впливають перепади напруги в електромережі.

Мінуси:
  • при установці датчиків необхідно враховувати місцеперебування фізичних перешкод, здатних послабити радіосигнал;
  • датчики можуть втратити функціональність, якщо вчасно не замінити батарейки або НЕ зарядити акумулятори.

Вибираємо датчики


За виявлення зловмисників відповідають датчики. Більшість сучасних систем комплектується інфрачервоними датчиками руху, які визначають сторонню людину зі зміни характеру теплових випромінювань.

Важливо: ІК-датчики не варто монтувати біля джерел тепла (батарей), щоб уникнути помилкових спрацьовувань на теплові потоки. Бажано також не направляти сповіщувач на вікно, оскільки чутливий елемент може пошкодитися через пряме попадання сонячних променів.


Другий тип сповіщувачів - радіохвильові датчики, які виявляють об'єкт, що рухається за рахунок вимірювання відображених радіосигналів. Оскільки сигнал легко проходить крізь стіни, сповіщувачі даного типу краще використовувати на великих об'єктах з приватними прибудинковими територіями (може спрацювати на рух за межами будинку).

Крім датчиків руху, охоронні системи можуть комплектуватися сповіщувачами з іншим принципом дії. Найбільш поширені магнітно-контактні датчики (геркони), що посилають сигнал при відкриванні дверей і вікон.

Якщо квартира знаходиться на першому або останньому поверсі, варто використовувати датчики розбиття скла. Крім охоронних сенсорів можна доповнити систему «побутовими» датчиками.

Підведемо підсумки

Отже, «правильна» охоронна сигналізація забезпечує мінімальну кількість помилкових спрацьовувань, стійка до перепадів напруги і оснащується резервним джерелом живлення. Для квартири малої або середньої площі краще вибрати варіант з бездротовими датчиками: таку систему можна встановити після ремонту і легко перенести на інше місце.

Чим більше різноманітних датчиків підтримує система, тим краще. Ще однією перевагою є можливість передачі сигналу по двох каналах - GSM і інтернету. Додатковий плюс - можливість управління за допомогою брелка і мобільного додатку

0 коментарі:

Дописати коментар