Як налаштувати технологію Miracast на смартфонах Xiaomi

Як налаштувати і користуватися технологією Miracast на смартфонах Xiaomi і телевізорі?

Технологія Miracast потрібна щоб передавати зображення з вашого телефону відразу на екран телевізора. Таким чином можна переглядати фотографії, відео або сайти на великому моніторі. Звичайно якщо у вас телефон не "Ксіомі", і у вас старенька модель яка не підтримує такі технології, то у вас виникне бажання купити обновку то тільки в магазині https://dnepr.karavan.com.ua/xiaomi/
 


Отже, бездротовий стандарт передачі інформації базується на технології WI-FI Direct і став популярним після 2012 року. Розробники Miracast мали на меті зробити просту і корисну технологію, в результаті чого кожен користувач зможе вивести зображення на телевізор практично в один клік. При цьому не потрібно проводити попереднє налаштування або з'єднувати пристрої кабелем — підключення виконується за декілька секунд.




Як вивести екран смартфона на телевізор


Технологія працює за простою схемою — пристрої зв'язуються по Wi-Fi, для чого в інтерфейсі телевізора і смартфона є відповідні розділи і настройки. Парні пристрої підтримують зв'язок безпосередньо, формуючи захищений канал.
Переваги технології Miracast

Головною перевагою Miracast є створення захищеного і незалежного каналу, через який можлива передача будь-якої відеоінформації з телефону / смартфона на телевізор. Технологія є надбудовою над WI-FI Direct і підтримує стандарт стиснення H.264. Також можлива двостороння робота - екран телевізора також можна показати на мобільному пристрої.

Ще технологія Miracast володіє додатковими перевагами:


Дуже проста настройка.
Відсутність затримок при синхронізації сигналу.
Швидка передача інформації по WI-FI.
Можливість 3D-трансляції.

Як налаштувати і користуватися Miracast на телефоні Xiaomi?


Щоб включити передачу даних, необхідно відкрити розділ налаштувань в телефоні і знайти опцію «бездротовий монітор» або «трансляція».  Також активувати відповідну функцію треба на телевізійному блоці.

Якщо телевізор користувача не володіє технологією Miracast, рекомендується придбати приставку. У продажу є багато готових рішень, які мають невеликі розміри та велику кількість корисних функцій.

Підсумки

Miracast надає зручну можливість трансляції зображення з екрану телефону на телевізор (монітор) і навпаки. Основні переваги — захищена передача, проста настройка, висока якість контенту. Недолік — відсутність технології в деяких пристроях.

Виробники оснащують розглянутим протоколом зв'язку тільки сучасні моделі смартфонів і телевізорів, тому перед використанням знадобиться перевірити наявність відповідної опції в налаштуваннях. Якщо Miracast не підтримує телевізором, можна придбати спеціальну Телеприставку.

0 коментарі:

Дописати коментар