Чому мало пам'яті в телефонах Android

Операційна система Android вже давно завоювала велику частку ринку і довіру користувачів. Але, на жаль крім переваг, в цій системі є ряд недоліків. Так, найгостріша проблема, це звичайно - помилка «недостатньо місця в пам'яті пристрою Android». Ця проблема, як правило, з'являється після користування  телефоном місяць, чи більше, хоча буває  виникає і в перший день.


 

 

Причини і способи вирішення проблеми 

Одного рішення проблеми немає, тому що їх  може бути декілька. Давайте розберемося в причинах і способах їх усунення.

➨видаліть непотрібні програми та гри; 
➨очистіть папку«Download / Завантаження» і TEMP; 
➨видаліть старі СМС; 
➨можна видалити логи в папці DATA, але, правда, будуть потрібні Root-права; ➨перемістіть додатки на карту SD («Параметри / Додатки»). (Читати, як зробити)

Це були найпростіші способи вирішення проблеми з пам'яттю. Якщо вони не допомогли, потрібні більш "просунуті" будемо використовувати спеціальні утиліти.

Як можна звільнити системну пам'ять на Android:

Спеціальні додатки 

Так, якщо ви встановили і запустили Clean Master, вам буде запропоновано для початку видалити сміття, кеш та інше, а потім ви зможете вибрати опцію «Розширене очищення». Тут будьте обережні: видаляйте тільки те, що справді вам не потрібне. До речі, за допомогою Clean Master також можна переміщати програми.
Також існує досить цікавий додаток  Link2SDвона дозволяє вибірково переносити з пам'яті телефону встановлені програми на карту пам'яті.

Пам'ять є, але програми не встановлюються


Чому Android пише, що недостатньо пам'яті, хоча її дуже багато? Таке питання останнім часом дуже популярний. Причин також може бути кілька. Але як показує досвід, справа найчастіше в Google Play. Отже, зайдіть через «Параметри» в меню «Додатки» і виберіть Google Play. Почистіть кеш з настройками.



Те ж саме потрібно зробити з Google Service Framework, але перед тим зупинивши додаток. Якщо помилка «Недостатньо вільної пам'яті Android» не пропала, потрібно поступати більш радикально. Видаліть всі оновлення Google Play і сервісів Google. Зробити це можна там же, де ви чистили кеш.

 Після всіх цих дій потрібно перезавантажити смартфон. Спробуйте знову, завантажити додаток. Буває, планшет видає помилку «Немає підключень». Зачекайте 3-4 хвилини і спробуйте знову.

Як почистити внутрішню пам'ять на Андроїд

Жорсткий спосіб
Якщо нічого не допомогло, значить проблема в системі, тому єдиний вихід це скинути налаштування телефону. Це можна зробити в "Налаштування" ➝ "Відновлення і скидання".
Після цього проблем з пам'яттю не повинно бути. Якщо є питання, запитуйте в коментарях) 



11 коментарі:

  1. Я все видалила, а памяті все немає. Що робити?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. видаляли з карти пам'яті чи з пам'яті телефона?
      потрібно чистити сам телефон, кеш програм і т.д.

      Видалити
  2. Глюк Пам'яті немає очистити так чи ні мигає на екрані і не зчезає. Не дає взагалі користуватись телефоном

    ВідповістиВидалити
  3. При переміщенні із внутрішньої пам'яті на SD карту вискакує помилка: недостатньо місця!!!! Хоча карта нова і на ній немає нічого!!!
    Підскажіть що робити???
    Дякую!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. програми які на телефоні при переміщенні займають в 2 - 3 рази більше памяті на карті SD, крім того формат карти може не підходити, спробуйте через нотбук форматувати її

      Видалити
  4. Скинула налаштування. Поновила все через резервну копію Гугл. 15 Г на вечір а в ранці вся память знов переповнена.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. оновленя додатків автоматично стоїть? можливо всю память займають нові версії непотрібних програм.

      Видалити
  5. В мене телефон ксіомі 5 пише що забита вся пам'ять але там пусто я видалила додаткм усі . Телефон оновила. А всердвс пише немає пам'яті. На флешку не хоче переміщати файли

    ВідповістиВидалити
  6. Ощищую все і через якийсь час знову мало пам'яті, хоча заводські настройки і тільки вайбер

    ВідповістиВидалити
  7. Така сама хрєнь. Huawey P 8
    Думаю треба прошивати

    ВідповістиВидалити