Не працює камера на Android

Багато людей вибирають собі гаджети під управлінням Андроїд, виходячи з безлічі параметрів. Один з них - можливість отримати за відносно невеликі гроші, якісний фотоапарат або відеокамеру. Але через відкритість вихідного коду платформи і  ряду інших причин, ця опція може працювати некоректно.



У цій статті буде детально розглянуто питання - що робити, якщо не працює камера на Android


Причин такого явища може бути безліч. Перерахуємо найпоширеніші:
→Перша причина - оновлення прошивки. Така процедура автоматична на оболонці, але це може стати причиною збою важливих налаштувань і некоректної роботи камери. У цьому випадку можна скористатися відкатом системи після оновлення Аndroid. 
→Друга причина - віруси. В останні роки зі стрімким розвитком платформи, така причина стала однією з найпоширеніших. Якщо не встановити антивірус і часто відвідувати незнайомі сайти, ризик підхопити подібне дуже високий.  
→Механічні пошкодження. При падінні гаджета, може пошкодиться один з модулів, який відповідає за настройки камери.
→Забруднення або пил на датчику. У багатьох виробників, такі модулі винесені на зовнішню сторону, якщо на них щось потрапляє, камера починає працювати некоректно.
→Засмічення кешу модуля.


 Як налаштувати камеру на Андроїд

Тепер перерахуємо можливі способи вирішення проблем і як налаштувати камеру.
Перший спосіб - скидання гаджета до заводский налаштувань. Щоб здійснити це, необхідно виконати наступну послідовність: зайти в налаштування телефону, потім перейти на вкладку «резервне копіювання» і натиснути кнопку «скинути до заводських налаштувань». У багатьох випадках це допомагає вирішити 
Другий спосіб - завантажити антивірус і почистити систему. Величезна кількість таких програм можна знайти на Google Play.
Третій спосіб - почистити кеш модуля. Для того щоб зробити це, необхідно зайти в налаштування, далі меню «Додатки», «Всі програми», вибрати «Камера» і внизу натиснути на кнопку «Очистити кеш». 
Четвертий спосіб - ретельно протерти спеціальною серветкою або розчином лінзу.
П'ятий - завантажити альтернативний додаток. На Google Play їх величезна кількість, як платних, так і безкоштовних. Розглянемо як працює альтернатива на прикладі утиліти Camera for Android. Після завантаження, на робочому столі стане доступна іконка з такою назвою. Після запуску, відкриється вікно з настройками. Якщо додаток коректно виконує свою функцію, значить все працює коректно. У деяких додатках, які використовують фотоапарат буде доступна опція вибору між стандартною програмою і завантаженою.

2 коментарі:

  1. Камера не запускається, постійно приходить смс щоб виключити додаток, що використовує спалах.Але жодний не використовує. Що робити?

    ВідповістиВидалити
  2. Камера не запускается пишет что "ошибка при подключении камеры , закройте приложения что используют спалах камеры " но не один додаток не использует спалах
    Что делать ?

    ВідповістиВидалити