Який телевізор вибрати для спальні?

Вчені сомнологи кажуть, що перед сном телевізор дивитися не варто. Проте мало хто з сучасних людей погоджується з ними. Адже часом подивитися улюблений фільм перед сном — єдина можливість взагалі його подивитись. Розглянемо характеристики телевізору для спальної кімнати.

 


Діагональ як основна характеристика

Найчастіше спальня — це кімната, невелика за площею. Якщо ви хочете купити телевізор сюди, то не варто вибирати моделі, що мають дуже велику діагональ. Так вам буде важко сфокусуватись на зображенні. До того ж це може викликати перевантаження на органи зору. Але й дуже маленькі моделі теж не підійдуть.


Оптимальний розмір діагоналі визначається за формулою: діагональ екрана дорівнює відстані від очей до екрана, поділена на три. Інакшими словами:


  • 32” рекомендовано для перегляду на відстані близько 1,5 метри;

  • 40”-43” — близько 2-х метрів;

  • 47” й вище — не менше 3-х метрів.


Проте останнім часом норми трохи змінилися. Тож якщо ви вибираєте сучасний телевізор з технологією підтримки 4К, то рекомендована відстань скорочується у 2 рази. Отже, ви маєте змогу дозволити собі трохи більше.

На які ще характеристики слід звертати увагу?

Крім діагоналі, слід звертати увагу на наступні технічні характеристики:


  • тип підсвічування — найкраще використовувати моделі з OLED- та QLED-технологіями;

  • розширення екрану — FullHD, 4K, 8K;

  • тип матриці; 

  • наявність SMART — ця можливість передбачається майже у всіх сучасних моделях.


Також звертайте увагу на якість зображення та звуку, а також на список технологій, що використовуються. До речі, зі звуками у багатьох моделей є певні проблеми. Тож, можливо, разом із телевізором потрібно буде купити акустичну систему. Але це є не є проблемою. За допомогою OLX ви знайдете сучасну техніку для дому за вигідними цінами.


Ще один важливий параметр — це дизайн пристрою. Сьогодні деякі виробники роблять зі своїх телевізорів витвори сучасного мистецтва, замінюючи ними декоративні елементи у кімнаті. Тож звертайте увагу і на зовнішній вигляд. Адже будь-який пристрій повинен вписуватись у стилістику інтер’єру. Приємного перегляду!


2 коментарі: