У Viber не працює мікрофон, вирішення проблеми

Частим питанням, яке задають користувачі мобільних пристроїв, виявляється питання про мікрофон. У Вайбер іноді не працює мікрофон . Це досить поширена проблема для дуже широкого спектру смартфонів, планшетів. І дуже часто буває, що винуватцем виявляється власне Viber. У деяких випадках проблема з мікрофоном в Вайбері можна вирішити, але в ряді випадків вирішити її дозволить тільки втручанням в механіку пристрою, в його апаратну частину.



Не працює мікрофон в Вайбері: способи вирішення


Часто користувачі Вайбера відзначають, що існує якась проблема при використанні мікрофону в популярному мессенджері. При цьому вони відзначають, що мікрофон абсолютно нормально справляється зі своїми функціями в іграх, і під час запису повідомлення на диктофон. Однак в Вайбері він відмовляється працювати і співрозмовник на протилежному боці просто не чує вас, хоча ви його чуєте дуже добре.

Аналогічна поведінка може бути у таких програмах як Скайп або FaceTime. Такий плачевний результат роботи мікрофона має досить складне рішення. Однак якщо цей компонент цифрового пристрою погано працює тільки в Вайбере, тоді рішення проблеми може виявитися вельми простим.

Отже способи вирішення проблеми з мікрофоном:

Хто не хоче возитись з вайбером, пробуємо розмовляти в навушниках, якщо працює, то супер, ні то йдемо дальше. 
Баг на стороні Вайбера,  після оновлення програми бувають глюки, чекаємо новішого оновлення, або ставимо старішу версію.
 
  Перевірте обмеження мікрофона в налаштуваннях, а також в конфіденційності.(у вайбері)

 
Спочатку, просто завантажте Viber  і повторно його встановіть. Цілком можливо, що програма некоректно встановилася в вашому гаджеті.


Якщо проблему не вдалося вирішити, тоді спробуйте знайти старішу версію цього додатка. Цілком можливо, що дана версія просто несумісна з прошивкою вашого пристрою (знайти старі версії можна наприклад на 4pda ).

Для тих кого не чують: Андроїд 5.1: Налаштування> Програми> Viber> Управління дозволами> Виклики (Управління викликами) = √ (дозволити). Якось так
 
Спробуйте скинути налаштування пристрою  , але пам'ятайте що пропадуть всі дані з телефона.
 
Якщо  не працює мікрофон, тоді спробуйте оновити прошивку встановленої операційної системи. Адже цілком можливо, що ви не зможете знайти підходящу під вашу прошивку версію цієї програми.

Якщо у вас зовсім не працює мікрофон, то потрібно звернутись до фахівців з ремонту мобільної техніки.

7 коментарі:

  1. Lenovo Zuk Z1 , не працює мікрофон у вайбері

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ні одна з порад описаних в статті не допомогла?

      Видалити
    2. Мене не чути не тільки у вайбері,а й у інших месенджарах,коли включаю відео тоді інколи пробиває і стає чути

      Видалити
    3. Ксіомі 5,скидав налаштування і заново перестановлював,нічого не допомогло-мене не чути

      Видалити
  2. Lenovo Vibe C не працює мікрофон у вайбері

    ВідповістиВидалити
  3. дякую
    допомогло
    ➤ Для тих кого не чують: Андроїд 5.1: Налаштування> Програми> Viber> Управління дозволами> Виклики (Управління викликами) = √ (дозволити). Якось так

    ВідповістиВидалити