Як правильно заряджати батерею MacBook

Хоча літій-іонні акумулятори іноді й вибухають, в цілому вони безпечні, невибагливі та не потребують якихось особливих умов експлуатації. Не варто перевіряти їх на міцність, нагрівати або використовувати дешеві китайські адаптери й кабелі. Якщо цих простих правил вам мало, сьогодні ми детально розповімо, як заряджати MacBook, щоб батарея служила довго.



Дуже часто користувачі задумуються як довго проживе їхня  батарея до ноутбука , дуже цікаве питання, при використанні MacBook та інших пристроїв з літій-іонними акумуляторами потрібно пам'ятати про цикли. Один цикл — розрядка батареї з 100% до 0%. Якщо за день роботи ви посадили батарею, і MacBook вимкнувся — це один цикл. Якщо протягом чотирьох днів розряджали пристрій на 25%, але ввечері ставили на зарядку - це теж один цикл. Виходить, чим частіше заряджати пристрій, тим краще.

Згідно з специфікаціями, батареї в пристроях Apple нормально працюють протягом 1000 циклів. Після цієї позначки вони починають втрачати місткість. Це не означає, що як тільки лічильник циклів покаже 1000, потрібно міняти акумулятор або викидати старий MacBook. Якщо ноутбук тримає заряд, а операційна система не показує повідомлень про необхідність заміни батареї - все добре. У мене через місяць використання 12-дюймового MacBook набігло всього 23 цикли.




Шкоди від того, що ноутбук постійно підключений до електричної мережі теж немає. Ви просто не використовуєте одну з найкрутіших фішок MacBook - автономність. З технічної точки зору все безпечно: спеціальний контролер регулює швидкість і час зарядки і перестає подавати струм на акумулятор, коли рівень заряду досягає 100%. Якщо вам нудно живеться, можете раз на місяць калібрувати батарею - розряджати її «в нуль», а потім підключати до джерела живлення і повністю заряджати. Тоді з компонентом точно все буде добре.

Поради Apple


Apple говорить, що MacBook та інші пристрої з літій-іонними батареями працюватимуть довше на одному заряді, якщо встановити останні програмні оновлення. Хоча це далеко не завжди найкраще рішення (привіт, iOS 11!), В цілому до нього варто прислухатися.

Інший важливий фактор - комфортні температурні умови. На морозі пристрій часто вимикається, навіть якщо акумулятор заряджений, а при високій температурі компонент може перегрітися і вибухнути. Apple рекомендує використовувати MacBook в діапазоні від +10 до +35 C. Зберігати ноутбук потрібно частково зарядженим при температурі від -20 до +45 C.



Окремо варто згадати про дешеві неоригінальні батареї. Вони небезпечні: ніколи не знаєш, що китайці в них засунули. Якщо поставили в MacBook такий акумулятор, намагайтеся хоча б не використати разом з ним підроблений блок живлення та кабель.

Не треба починати ранок з підрахунку пройдених циклів і підлаштовувати життя і звички під комп'ютер. Користуйтеся пристроєм так, як вам зручно. Коли заряду мало - підключайте ноутбук до мережі, а якщо індикатор показує 100% - відключайте і намагайтеся працювати від батареї. Мабуть, це головне правило експлуатації батареї будь-якої моделі MacBook.

0 коментарі:

Дописати коментар