Не заряджається MacBook? Можливі вирішення проблеми.

Останнім часом все більше користувачів звертаються з проблемами зарядки акумулятора ноутбуків всесвітньо відомої фірми Aplle, буває що вирішення дуже банальне і стандартне, а є і досить цікаві і не стандартні проблеми, відповідно в цій статті ми  переглянемо цілий ряд варіантів вирішення проблем  з зарядкою "маків".
 

Перевіряємо батерею

Можна сказати найбанальніша проблема, в яку так важко повірити, батерея відпрацювала свій цикл, і тепер її потрібно замінити, як повідомляють консультанти сайту акумуляторів Aplle http://notebook-battery.com.ua/accumulators/apple   понад 10 % всіх проблем із зарядкою спричинені не справною батареєю  ноутбука, і прийдеться шукати нову.  Але не потрібно хвилюватись 10 % це не такий великий відсоток, можливо ваша проблема в іншому! Перейдемо до наступного вирішення.
 

Перевірте джерело живлення


Найбанальніше рішення часто є найвірнішим. Буває так, що блок живлення начебто увімкнений у розетку, але працювати чомусь відмовляється. У цьому випадку необхідно, в першу чергу, перевірити щільність контакту MagSafe і джерела живлення, а краще взагалі спробувати підключити його до іншої розетки. Особливо актуально це для побутових подовжувачів, з якими MagSafe дружить не надто охоче.

Переконайтеся, чи адаптер відповідної потужності.

Виберіть відповідний для вашого переносного комп'ютера Apple адаптер харчування. Допускається використання адаптера харчування з більш високою вихідною потужністю, але використання адаптера з меншою вихідною потужністю призведе до порушень в роботі обладнання.
 

Перевірте порт MagSafe на наявність сторонніх об'єктів

Навіть звичайний клубок пилу може стати перешкодою до успішної зарядки вашого MacBook. На перший погляд, адаптер буде підключений до ноутбука, однак присутність стороннього об'єкта не допустить їх щільного контакту для коректної роботи. Тому обов'язково перевірте порт комп'ютера і про всяк випадок звільніть його від бруду і пилу - для цього найкраще використовувати звичайну зубочистку, але аж ніяк НЕ! голку.

Сміття в MagSafe


Перевірте, чи немає натягу або пошкодження кабелю.

Натяг кабелю призводить до відокремлення кабелю постійного струму (тонкий кабель, що з'єднує корпус адаптера живлення і роз'єм MagSafe) від роз'єму MagSafe або корпусу адаптера харчування. Якщо продовжувати користуватися адаптером, кабель може змінити колір, а гумове покриття деформуватися. Іншою ознакою можливого пошкодження кабелю, яке не завжди помітно, є переривчастая зарядка або дивна поведінка світлодіодних індикаторів. Для перевірки покачайте кабель з одного боку в інший біля роз'єму MagSafe і подивіться, загоряється або гасне світлодіодний індикатор (оранжевого або зеленого кольору) на роз'ємі в залежності від положення кабелю.


  

Перезавантажте SMC


Якщо ви  впоралися з попередніми двома пунктами, а проблема все одно залишається, доведеться перезавантажити контролер управління системою. Для MacBook Air, Pro і Retina з незнімними акумуляторними батареями зробити це зовсім не складно.

  1. Вимкніть MacBook
  2. Підключіть адаптер MagSafe
  3. Натисніть на клавіатурі одночасно клавіші Shift + Control + Option і кнопку живлення


     перезавантажуємо SMC

   4. Одночасно відпустіть всі клавіші
   5 . Увімкніть комп'ютер

Перезавантаження SMC допомагає не тільки налагодити харчування, а й також стабілізувати роботу вентиляторів або підсвічування клавіатури.

Перевірте, чи встановлені оновлення програм.

У деяких випадках для комп'ютера можуть бути доступні оновлення операційної системи або прошивки, які підвищують ефективність зв'язку з адаптером живлення. Щоб перевірити наявність оновлень для програм, перейдіть в меню Apple () і виберіть пункт «Оновлення ПЗ». Це дозволить знайти оновлення для комп'ютера, які можна переглянути і встановити.

Переконайтесь, чи адаптер використовується в добре провітрюваному місці

Адаптер може нагріватися під час нормальної роботи, так як при роботі тепло випромінюється корпусом адаптера. Підключайте блок живлення безпосередньо до розетки або залишайте його на підлозі в добре провітрюваному місці.

2 коментарі:

  1. А не знаете, где можно зарядку для ноутбука такого плана купить? Оригинальную!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Хм, я собі купував з китаю.. але не оригінал..
      а так то на ОЛХ шукати, або спеціалізованих сайтах.. але вона буде коштувати біля 1000 грн

      Видалити