Як вибрати батерею для ноутбука HP

Серед величезного розмаїття ноутбуків, Hewlett-Packard займають одну з лідируючих позицій, відрізняючись високою якістю комплектуючих з прекрасною продуктивністю і чудовим зовнішнім дизайном.
Особливо добре зарекомендували себе і батареї для ноутбуків hp, які здатні забезпечити тривалий режим автономної роботи пристрою і витримувати понад півтисячі циклів заряду / розряду. І хоча оригінальні комплектуючі для ноутбуків до сих пір рідкість,  компанія hp-battery.com.ua рада представити акумулятори для ноутбуків hp для всієї лінійки портативного обладнання цього іменитого бренду. Серед величезного переліку змінних батарей Ви зможете знайти акумулятор hp, як від самого виробника, так і ідентичні аналоги, які нітрохи не гірше оригінальних і чудово забезпечать Ваш ноутбук стабільним електроживленням.


Виходячи з теми вибору батереї до ноутбука виникає безліч питань, наші  досвідчені автори і адміністратори магазину http://hp-battery.com.ua/ дадуть декілька професійних порад як вибрати акумулятор для ноутбука.

Головні параметри батереї:

Основна вимога акумулятора - сумісність. Визначити, чи підійде батарея вашого ноутбука, допоможуть наступні показники:


Розповімо докладніше про кожній характеристиці.

Ємність аккумулятора

Параметр визначає не стільки сумісність, скільки час автономної роботи ноута. Чим більша ємність, тим важче батарея. Зате заряджати пристрій потрібно рідше. Вимірюється ємність ампер-годинами (Аh) або міліампер-годинами (mAh).

Напруга

Вольтаж залежить від кількості елементів живлення. Його діапазон 10,8V-14,8V. Необхідно підбирати нову батарею з напругою, аналогічних показників старої.

Внутрішній опір

Одиниця виміру Оми або мілліоми. На етикетці цей параметр не знайдеш, його можна визначити спеціальною програмою або приладом. Задовільний результат - до 0,2 Ом (для літій-іонних акумуляторів). 

Тип батареї

Найпоширеніша батарея для ноутбука зараз - літій-іонна. Компактна, легка, довговічна, не схильна до «ефекту пам'яті». Нікель-кадмієві і нікель-металгідридні «побратими» вже канули в небуття. Літій-полімерні акумулятори - новітня розробка. Їх головний плюс і відмінна риса - мінімальна товщина (елемент живлення тонше міліметра). Саме Li-polimer АКБ використовуються в ультрабуках.

Знайти інформацію за всіма параметрами можна на корпусі самої батареї. Якщо ви шукаєте товар через інтернет - приділяйте увагу тим сайтам, де вказані всі параметри батарей. Приклад успішної подачі інформації: інтернет-магазин
hp-battery.com.ua. До речі, акумулятори там теж відмінної якості.


За що батарея скаже вам «Спасибі!»


Кілька правил на майбутнє, які допоможуть батареї послужити максимально довго, а значить, заощадять ваші гроші.

    Спека і холод однаково погано впливають на батарею Li-Ion: пристрій дуже швидко розряджається, втрачає номінальну ємність. Оптимальна температура для автономної роботи лептопа: 15-350С.
    Раз в 3-6 місяців робіть калібрування батареї: повний заряд - розряд до нуля - знову зарядка на 100%.
    Не допускайте, щоб акумулятор довго перебував в розрядженому стані (менше 10%). Для літієвих елементів це «смертельно»: через лужної реакції розряджена батарея необоротно втрачає ємність.
    Якщо довгий час не користуєтеся ноутбуком - краще вийняти батарею і помістити в темне прохолодне місце. Можна навіть в холодильник, тільки не в морозилку. Акумулятор повинен бути заряджений на 30-50%. Таким чином можна зберігати АКБ кілька місяців.

Спробуйте дотримуватися цих простих правил - результат побачите самі.

0 коментарі:

Дописати коментар