Як перевірити Android смартфон на віруси

Існує поширена помилка, що вірусів для операційної системи Аndroid не існує, але насправді це не так: андроїд написаний на ядрі Linux, вірусів під який створено чимало. У цій статті ми детально розглянемо питання, як перевірити Аndroid на віруси.




Способи перевірки

 Існує чимала кількість способів, як перевірити систему на наявність вірусів. Зробимо огляд деяких з них.

Через ПК

Перед тим як перевірити Аndroid на віруси через комп'ютер, треба підключити гаджет до нього. Повинен бути вибраний режим «Налагодження по USB». Далі запустити встановлений на комп'ютері антивірус, вибрати режим «Сканування ПК» і «Сканування знімних носіїв». Сканування на жаль, в такий спосіб допомагає виявити загрозу далеко не у всіх випадках.

Антивіруси з Google Play

Дізнатися, чи є віруси на Аndroid, можна за допомогою одного з антивірусів, які можна знайти на Google Play. Платні та безкоштовні їхні версії можна знайти за посиланням. Перед цим треба зробити кілька маніпуляцій. Зайти в «Налаштування», далі «Додатки».

Вибрати браузер який ви використовуєте і «Очистити кеш».
 Після цього треба перезавантажити пристрій, запустити встановлений антивірус і провести перевірку. 

 Це допоможе очистити Аndroid від вірусів.

Онлайн-сервіси

Спеціальні онлайн-сервіси, які в режимі реального часу перевіряють додатки на наявність шкідливих програм. Принцип його роботи дуже простий. Необхідно завантажити з комп'ютера АРК файл в сервіс через спеціальне меню і натиснути «Start analisys».

Через деякий час система надасть звіт про файл.
 Незареєстровані користувачі зможуть завантажувати файли тільки до 7 мб. Це один з кращих способів, як захистити Аndroid від вірусів.

Як убезпечити себе

Багато користувачів цікавляться, чи можна самому створити вірус на Аndroid. Для того щоб зробити це, необхідно мати уявлення про програмування і розуміння про принципи роботи операційної системи. Крім цього, наважуючись створювати шкідливі програми, не варто забувати, що це кримінальний злочин.


0 коментарі:

Дописати коментар