Чому швидко розряджається Android?

Швидка розрядка Android-гаджетів - актуальна проблема, яка турбує багатьох користувачів.

Ми продовжуємо нашу рубрику корисних порад для власників пристроїв на Android. Про те, що робити, якщо планшет / смартфон почав гальмувати по закінченню деякого часу, ми розповідали раніше. Прийшов час торкнутися ще одну проблему, з якою стикалися майже всі власники подібних девайсів: швидко сідає смартфон або планшет.


Чому швидко розряджається Android?


Почнемо з елементарних речей, які витрачають цінну енергію акумулятора. Є цілий перелік факторів, які дуже легко контролювати.

Яскравість дисплея. Так, саме екран споживає левову частку заряду батареї. Тому радимо зменшити яскравость і відмовитися від її автоматичного регулювання.

Живі шпалери. Красиво, модно, різноманітно ... Але енергію «їдять». Самі вирішуйте - краса чи час автономної роботи. Те ж саме стосується віджетів, особливо, якщо вони вимагають доступу в інтернет і часто оновлюють, наприклад, погоду.

Датчик акселерометра. Іншими словами, пункт «Автоматичний поворот екрану». Якщо він включений, то Android повинен «бути на поготові», щоб привернути екран. Відповідно, і енергія потрібна.

Засоби зв'язку. Якщо хочете, щоб пристрій протягнув якомога довше, потрібно подбати про те, щоб Wi-Fi, Bluetooth і мобільна передача даних були вимкнені. Чим менше включених функцій, тим краще.

Фонові процеси. Фонові процеси -  і заряд батареї виснажує, і погано впливає на продуктивність Android. Про те, як відключити непотрібні фонові процеси, ми писали в цій статті. Є й альтернативний спосіб - додаток Battery Doctor. Вона має гнучкі настройки енергозбереження, розібратися неважко.

Інше.
Крім усього перерахованого вище треба знати, що збільшують споживання електроенергії витрачається на безліч факторів. Серед них, наприклад, вібрація при дзвінку, гучність мелодії і вібро  при наборі тексту. Постарайтеся відключити всі непотрібні функції.

Експлуатація. Також рекомендується правильно експлуатувати пристрій. Не можна допускати, щоб смартфон або планшет повністю розряджався (ще гірше, якщо при цьому їх не відразу заряджати). Заряджати гаджети наполовину небажано, а тримати їх при цьому в теплому місці категорично забороняється, оскільки це шкідливо позначається на батареї. Обов'язково дотримуйтесь рекомендацій щодо правильної зарядці смартфонів.

Вайп кеша. Якщо вищенаведені поради не допомогли, залишається зробити вайп кеша пристрою. Для цього потрібно зайти в меню рекареві і вибрати пункт «wipe cache partition». ВАЖЛИВО: ніяких інших дій проводити не потрібно, інакше є ризик скинути гаджет до заводських налаштувань або взагалі перетворити в цегла.



Інші корисні поради щодо поводження з батареєю можна дізнатися за посиланням. У статті розказано, як заощадити заряд і як поводитися з акумулятором, щоб він пропрацював відведений термін без неполадок.

0 коментарі:

Дописати коментар