Як скинути графічний ключ за допомогою ADB

Якщо ви забули графічний ключ на Android, то одним з варіантів є можливість скинути його за допомогою комп'ютера і ADB. Також дана програма має безліч інших корисних функцій, тому встановити її варто в будь-якому випадку.

Ми вже писали про Android Debug Bridge і основних командах ADB в окремій статті, так що раджу її почитати. З неї ви можете дізнатися, що з себе представляє дана програма і що можна за допомогою неї робити. У даній інструкції тільки варто відзначити, що ADB є частиною Android SDK, тому щоб встановити ADB на комп'ютер, потрібно завантажити SDK з офіційного сайту.

Також раджу прочитати мануал по скиданню блокування на Android, де ви знайдете ще декілька ефективних методів видалення пароля або графічного ключа.



Увага! На вашому пристрої повинна бути включене налагодження по USB. На щастя, на багатьох Android телефонах і планшетах при підключенні девайса до комп'ютера можна активувати даний пункт.

Якщо ж до того, як ви забули графічний ключ, дана опція не була активована в розділі «Для розробників» і при підключенні мобільного пристрою до ПК через USB у вас не з'явилося пункту про включення налагодження (див. Скріншот вище), то скинути графічний ключ за допомогою ADB ви не зможете.

Отже, після підключення пристрою до комп'ютера, розархівуйте скачаний архів з Android SDK в будь-яку папку. ADB ви знайдете по шляху sdk/platform-tools всередині архіву.

Працювати з програмою ми будемо через командний рядок. Для цього в меню пуск виберіть «Виконати», введіть «cmd» і натисніть Enter.


Пропишіть шлях до папки з ADB і введіть послідовно команди. Після кожної натискайте Enter.

Перший спосіб:
adb shell
cd /data/data/com.android.providers.settings/databases
sqlite3 settings.db
update system set value=0 where name=’lock_pattern_autolock’;
update system set value=0 where name=’lockscreen.lockedoutpermanently’;
.quit

Другий варіант:
adb shell rm /data/system/gesture.key

Ще один спосіб:

adb shell
su
rm /data/system/locksettings.db
rm /data/system/locksettings.db-wal
rm /data/system/locksettings.db-shm
reboot

Також спробуйте:

adb shell
rm /data/system/gesture.key

Після перезавантаження просто вводите довільний графічний ключ (якщо буде відображатися).

0 коментарі:

Дописати коментар