Що слід враховувати при підборі кавоварки?

Кавоварка здатна значно полегшити життя сучасній людині. Власнику для отримання чашки ароматної кави достатньо просто натиснути потрібну клавішу. Подібні машини здатні також готувати кавові напої (лате, капучино та багато інших). Така техніка допоможе зекономити електроенергію, оскільки сучасні моделі мають високий рівень енергоефективності. 

 Щоб купити кавоварку, експерти радять відвідати перевірений онлайн-сервіс olx.ua. Даний підхід допоможе запобігти співпраці з шахраями, придбанню неякісних приладів.

 Які бувають види кавових машин?


 Згідно зі сферою використання та умовами експлуатації, кавоварки ділять на професійні та домашні. Моделі першого типу використовують у:

  • магазинах, мобільних кав'ярнях, а також на великих АЗС;
  • ресторанах, барах, чайних;
  • офісах, громадських установах.

Такі пристрої підходять для умов інтенсивної експлуатації, обладнуються потужними кавомолками з опцією регулювання тонкості помелу. Професійні моделі не потребують частого обслуговування, легко чистяться.

Домашні кавові машини відрізняються демократичною вартістю. Здебільшого такі пристрої мають невисоку швидкість приготування напоїв. Домашні кавоварки можуть обладнуватися кавомолками чи випускатися без додаткових пристроїв.
 

Типи кавових машин по варіанту завантаження кави

  •  ріжковими – кавовий порошок трамбується в спеціальну чашу з ручкою (ріжок), після чого посудину кріплять у гніздо і подають крізь неї гарячу воду;
  • автоматичними – процес приготування напою не потребує людського втручання;
  • капсульними – тут замість ріжка використовують спеціальні пресовані капсули.

Різноманітні типи кавоварок можна знайти, ознайомившись із каталогом онлайн-сервіса OLX.

Оптимальна місткість резервуарів для води та кавових зерен

Дані параметри можна розрахувати. Наприклад, сім'ї з трьох кавоманів за один раз необхідно приготувати 3 чашки кави. В цьому випадку бак для води повинен мати об'єм від 1 л. При меншій місткості процес приготування кави буде занадто довгим. Доведеться доливати воду та чекати, поки вона нагріється.

Резервуар для кавових зерен у даних обставинах має вміщувати не менше 170 г запашного продукту. Оптимальною вважається місткість від 0,5 кг. Контейнери герметично закриваються. Тому зерна, знаходячись всередині резервуара, не втрачають свій аромат.


 

0 коментарі:

Дописати коментар