Дистанційна робота, що це таке і чи варто спробувати?

Прогрес не стоїть на місці, межі офісу стрімко розмиваються - захоплюють все нові і нові території. Інформаційні технології найбезпосереднішим чином сприяють цьому. У наш час повноцінно працювати можна там де Вам зручно і є доступ в мережу.  Організація дистанційної роботи в теперішніх умовах, мабуть один з єдиних виходів, для отримання доходу. Спробуємо сьогодні розібратись, які є види дистанційної роботи.



Дистанційна робота — це прекрасна справа коли не потрібно їздити в офіс кожен день, щоб виконувати свої обов'язки. Віддалено співробітник працює в штаті компанії за трудовим договором. Він займає певну посаду, отримує зарплату і підпорядковується роботодавцю — все це називається трудовими відносинами.

Згідно із законом віддалена робота називається дистанційною та регулюється трудовим кодексом. Якщо постійного роботодавця немає, ви — фрілансер, а ваш вид зайнятості називається фрілансом. У законодавстві таких понять немає, але серед людей, які працюють віддалено така назва дуже поширена.

Дистанційна робота і фріланс — не одне й те саме.


Щоб працювати в компанії віддалено, використовуються спеціальні сервіси та програми. Одні фіксують робочий час, інші — виконані завдання.

Співробітники можуть працювати через віддалений робочий стіл: підключатися з особистого комп'ютера до загального сервера і працювати в єдиній системі з усіма документами та доступами.

Дистанційна команда спілкується в месенджерах, поштою або в скайпі. Якщо для роботи потрібне спеціальне обладнання або софт, роботодавець його надає або допомагає встановити.

Основні види віддаленої роботи. 

Працювати віддалено може практично будь-який фахівець, чия робота пов'язана з інтелектуальною діяльністю: від розробника сайтів, ілюстратора і СММ-менеджера до консультанта онлайн-продажів товарів і послуг. Звичні офісні фахівці теж можуть працювати віддалено: юристи, бухгалтери, кадровики і особисті помічники керівників.

Ким можна працювати віддалено


Працювати можна ким завгодно, якщо для роботи та зв'язку потрібен інтернет. Популярні професії на "віддаленці":

дизайнер, верстальник;
ілюстратор, художник;
копірайтер, редактор, коректор;
розробник, програміст;
фахівець служби підтримки;
викладач англійської, перекладач;
оператор колцентра, онлайн-консультант, менеджер продажів.
Особливо такий вид зайнятості зручний для батьків. Так, багатьом мамам не довелося б працювати на півставки, щоб встигати забрати дитину з дитячого садка, адже дистанційна зайнятість дозволяє зробити графік більш гнучким. А компаніям, в свою чергу, не потрібно було б витрачати додаткові кошти на навчання нових співробітників, адже працівникам необов'язково на довго йти в декрет.



Існують різні думки з приводу дистанційної роботи, є в цьому виді зайнятості позитив і негатив, як для роботодавця, так і для співробітників. Дистанційна зайнятість підходить не всім - це робота для самоорганізованих людей, які не відчувають себе самотніми і не схильні до депресій. Якщо ви ставитеся до цієї категорії, то сміливо можете пробувати себе в фрілансі або влаштовуватися на дистанційну роботу.

0 коментарі:

Дописати коментар