Campfire Audio, підкорюючи звук

Campfire Audio, підкорюючи звук

Найстаріші та найдорожчі навушники. Звісно, це гаджет від американської компанії Campfire Audio. Обидві моделі, Vega та Andromeda, вийшли порівняно недавно, це новинки. Навушники можна сміливо назвати унікальними: вони сильно відрізняються від будь-яких конкурентів, в першу чергу коштом використання виробником великої кількості своїх власних технологій і різних новаторських матеріалів. Купити навушники Campfire Audio — забезпечити себе якісною музикою на все життя.


 

Особливості навушників Campfire Audio


У навушниках Vega виробник постарався створити максимально цікаву реалізацію саме з динамічним випромінювачем. Раніше вважалося, що динамічні випромінювачі у вставних IEM-навушниках — це доля дешевих моделей. Потім ситуація змінилася, їх стали ставити в дорогі гібриди. Зараз вже всім зрозуміло, що якість звуку повністю залежить від конкретної реалізації, а не від принципу дії випромінювача.
Чутливість навушників — 102 дБ, не найвища, якщо порівняти з типовими вкладками з їх чутливістю 110-115 дБ. Тобто до Campfire Vega необхідно підключати потужний якісний навушниковий підсилювач з низьким власним опором.
Комплектація навушників дуже багата, попри скромні розміри коробки. Але перш ніж говорити про це, розглянемо самі навушники. Колір навушників — сріблястий металік. PVD-покриття (нанесення покриття за допомогою осадження парів) має назву Clear Sky.

Корпус виготовлений з аморфного сплаву (Liquidalloy компанії PrometalTech), винайденого у 2003 році в США. Такий тип сплавів має ряд корисних властивостей: високу міцність і зносостійкість, стійкість до корозії. Завдяки відсутності властивої металам кристалічної решітки, аморфний сплав твердіше, ніж титан або алюміній.
Він застосовується для виготовлення годинників, спортивного інвентарю, як матеріал покриття смартфонів Vertu, в нафтовій промисловості, космічній і військовій техніці, як заміна титану. Крім навушників Vega, з цього ж цікавого матеріалу зроблені корпуси у більш доступних за ціною моделей Lyra II та Dorado.
У Campfire Vega застосовані сильні рідкоземельні неодимові магніти. Заявлено, що ці навушники мають перший у світі некристалічний алмазний динамічний випромінювач. Всередині знаходиться 8,5-міліметровий випромінювач з 9-мікронним покриттям з некристалічного алмазно-вуглецевого матеріалу.


Але головна гордість розробника в конструкції — це акустична камера TAEC. Камера складної форми виготовляється на 3D-принтері та має ряд переваг у порівнянні зі стандартними канальними трубками, вживаними в навушниках інших виробників. Камера прибирає геометричні резонанси та дає більш рівномірний звук на високих частотах.

0 коментарі:

Дописати коментар