Як створити бекап Android даних стоковим Recovery

У вас накопичилося безліч даних на Android, які ви не хочете втратити, в разі чого? ОС Android дозволяє створювати резервні копії всіх ваших даних і налаштувань і відновлювати їх у будь-який момент!


Пройшли ті часи, коли Android був не дуже симпатичною операційною системою і мало чого вмів. Багато з вас встановлювали таку програму як Titanium Backup або використовували TWRP Recovery, щоб створити резервну копію всіх ваших даних і налаштувань і в разі чого відновити все назад. Тепер же ОС Android, багато чого вміє, відмінно виглядає, а також дозволяє зробити повноцінні резервні копії і в разі чого відновитися з них використовуючи при цьому стандартне або як частіше говорять стічне Recovery, без вдавання сторонніх утиліт, кастомного recovery, root прав.

Що резервується?


  • Встановлені програми
  • Налаштування програм
  • Дані програм
  • Налаштування інтерфейсу
  • Фото, відео, аудіо та інші файли

У цій статті ми спробуємо вам розповісти як, скористатися резервним копіюванням Android, а також розповімо, що для цього знадобитися.

Варто також уточнити, що в залежності від моделі та виробника пристрою функція резервного копіювання за допомогою стокового Recovery може бути відсутнім.

Що необхідно?


  1. Android пристрій з підтримкою карт пам'яті (якщо немає можливості вставити карту пам'яті, то ця функція не підтримується)

  2. Встановити порожню карту пам'яті дорівнює або більшого обсягу всієї доступної внутрішньої пам'яті пристрою

  3. Повністю зарядити пристрій Android або встановити його на зарядку


Створення резервної копії Android за допомогою стокового Recovery


1. Повністю вимкнути Android
2. Відімкнути його від зарядного пристрою
3. Затиснути одночасно кнопки "Гучність -" + "Живлення" і утримувати їх до моменту потрапляння в меню Recovery. Якщо не вийшло, спробуйте кнопку "Гучність +" + "Живленння".
Якщо відображається перевернутий Android (Android на боці), то тоді натисніть спочатку кнопку "Живлення" утримуйте її, а після ще натиснути кнопку "Гучність +"
 
Клавішею "гучність -" добираємось до пункту "Backup user data" 

Як створити бекап Android стокових Recovery


4. Натисніть на кнопку "Живлення"
5. Встановіть Android на зарядку і чекайте коли створитися резервна копія, зазвичай дана процедура займає досить тривалий час, по її закінченню у вас з'явитися повідомлення "Backup user data complete.


   Як створити бекап Android стокових Recovery


Щоб перезавантажити смартфон Android виберіть пункт "Reboot system now"

По закінченню процедуру з'явитися повідомлення "Complete", а при перевірці SD карти на комп'ютері або файловому менеджері на Android ви виявите файли c розширенням backup, який і є резервною копією. Можете скопіювати їх на ПК або хмарне сховище.

Відновлення c резервної копії


1. Перезавантажити в режим Recovery ваш Android
2. Вибрати пункт "Restore user data" і почекати поки виконається відновлення всіх даних



У вас ще залишилися питання? Пишіть їх в коментарях, розповідайте, що у вас вийшло або навпаки!

0 коментарі:

Дописати коментар