Найкращі смартфони на Cyanogen OS в 2016 році.

На які смартфони 2016 року потрібно звернути увагу, якщо ви хочете придбати гарний пристрій, що працює під управлінням прошивки Cyanogen OS.

Cyanogen OS вважається однією з кращих і найбільш зручних мобільних прошивок. Оболонка містить різні поліпшення, які позитивним чином впливають на швидкість роботи системи і розширюють можливості в налаштуванні пристрою під кожного користувача. На відміну від інших прошивок, вона не перевантажена якимись зайвими елементами. Можна сказати, що Cyanogen OS є просто розширеною і вдосконаленою версією Android.




Ми зробили невелику добірку смартфонів 2016 року, які працюють під управлінням Cyanogen OS.



Wileyfox Swift 2 Plus


Смартфон  в металевому корпусі, виконаний в стриманому, але привабливому дизайні. Відмінною особливістю є логотип компанії у вигляді лисячої мордочки на задній панелі. Передня панель покривається захисним склом Gorilla Glass третього покоління з ефектом 2.5D.

Wileyfox Swift 2 Plus


Хорошу продуктивність забезпечує 8-ядерний процесор Snapdragon 430 з робочою частотою 1,4 ГГц. Окремо можна відзначити досить щедрий обсяг «оперативки» - цілих 3 ГБ, які в минулому році зустрічалися навіть у деяких флагманів. Обсяг внутрішнього накопичувача становить 32 ГБ, розширити його можна за рахунок установки microSD-карти до 64 ГБ. Основна і фронтальна камери отримали розширення 16 Мп і 8 Мп, чого повинно вистачити для досить якісних знімків. Передбачається роз'єм USB Type-C і підтримка NFC.

    Ціна: 6400 грн.

BQ Aquaris X5 Cyanogen Edition


Особливістю смартфона стає європейська якість збірки від іспанського виробника. . Задня кришка пристрою виготовляється з матового приємного на дотик пластика, а передня панель захищається склом Dragontrail. Між ними пролягає металеве шасі. Також варто відзначити окремі слоти для microSD і двох SIM-карт.
 BQ Aquaris X5



Гаджет отримав 5-дюймовий HD-дисплей з технологією Quantum Color + і дуже хорошим покриттям, що запобігає появи відбитків пальців. Пристрій обладнали 4-ядерним чіпсетом Snapdragon 412 з тактовою частотою 1,4 ГГц, 2/3 ГБ оперативної і 16/32 ГБ фізичної пам'яті. Спочатку пристрій надійшов в продаж за ціною майже 10 000 грн, що досить дорого для такого оснащення. Тепер цінник помітно знизився, і BQ Aquaris X5 став привабливим варіантом для тих, хто шукає смартфон на Cyanogen OS, так як поки їх асортимент на українському у ринку невеликий.

    Ціна: від 5 200 грн.

 

Wileyfox Swift 2


Молодший брат Swift 2 Plus пропонується за більш доступною ціною і з більш простими характеристиками, але все ще залишається гідним варіантом. Смартфон також міститься в металевий корпус приємної зовнішності зі сканером відбитків пальців на тильній стороні і роз'ємом USB Type-C. Наш огляд смартфона можна почитати тут.


Комплектація Wileyfox Swift 2

В якості апаратної основи також використовується 8-ядерний процесор Snapdragon 430, що працює на частоті 1,4 ГГц, здатний забезпечити швидку і гладку роботу пристрою. Відмінність полягає в меншому обсязі оперативної і вбудованої пам'яті - користувачеві пропонується 2 ГБ і 16 ГБ відповідно, але все ще передбачається можливість розширення через microSD до 64 ГБ. Крім того, тут варто основна камера з роздільною здатністю 13 Мп, яка здатна робити досить якісні знімки.

    Ціна: 4500 грн.

 

Wileyfox Spark Plus


Апарат поєднує низький цінник з гідним оснащенням і симпатичним дизайном. Звичайно, очікувати від пристрою високої продуктивності не варто, але для своєї цінової категорії смартфон добре справляється з навантаженнями. За швидкодію тут відповідає процесор MediaTek MT6735A початкового рівня, доповнений 2 ГБ оперативної і 16 ГБ фізичної пам'яті з підтримкою microSD-карт.
Wileyfox Spark Plus



Матовий пластик задньої панелі поєднується з глянсовою пластиковою рамкою, пристрій приємно лежить в руці і відрізняється міцним складанням. Дисплей отримав діагональ 5 дюймів і роздільну здатність 1280 × 720 пікселів, його захищає загартоване скло Dragontrail. Варто відзначити якісні для даного сегмента камери з роздільною здатністю 13 Мп і 8 Мп і підтримку роботи в високошвидкісних мережах LTE 4G.

    Ціна: 3500 грн.

 

Висновок


Поки на українському ринку представлений невеликий асортимент смартфонів, що функціонують під управлінням Cyanogen OS. Одним з основних постачальників таких пристроїв є Wileyfox, дочірній бренд Fly, також їх можна знайти в асортименті BQ і Lenovo. Остання компанія випустила в 2015 році флагманський смартфон ZUK Z1 і обіцяла також версію торішнього флагмана ZUK Z2 з Cyanogen OS, але поки вона так і не надійшла в продаж.

0 коментарі:

Дописати коментар