Історія створення логотипу Android


Всіма нами улюблена операційна система Android, яка вже давно обігнала iOS, стала однією з найпопулярніших операційних систем, конкурентами якої залишаються лише тільки Windows Phone і iOS. Але продукція Apple розрахована лише тільки на «забезпечену» аудиторію, в той час як Android розрахований на всі верстви суспільства, тим самим роблячи його найголовнішим конкурентом Apple. Але кому ж ми все-таки зобов'язані, за таку чудову систему для комунікаторів, електронних книг, планшетних комп'ютерів, цифрових програвачів, нетбуків, наручних годинників і  заснованих на ядрі Linux? Так, мало хто знає історію створення Android. Пропоную вам дізнатися.


Історія створення Android:


Творці корпорації Google ще в 2002 році зацікавилися набором програмних розробок Енді Рабіна і в 2005 вони купили всі права на ОС Android у Android Inc. І вже в 2007 році відбувся найперший анонс системи. Ви думаєте Google зупинився на досягнутому? Вони пішли далі, опублікувавши вихідний код і всі проміжні ПО, тим самим дозволяючи творцям гаджетів використовувати Android, як операційну систему. І ось сьогодні немає жодної людини, яка б не знала що таке Android, і хто б не дізнався зеленого робота, який є логотипом Android.

Так чому ж всесвітньо відому операційну систему символізує зелена істота, схоже на робота? Є три версії виникнення логотипу Android.

 

Перша версія:


 Офіційна версія створення логотипу пояснюється так: восени 2007 року Ірина Блок, яка була рядовим співробітником відділу продажів Google, намалювала на конкурс «Кращий логотип» жукодроіда, якого назвала на честь Енді Рабіна, адже він і є засновником Android. Робот Енді сподобався самому Енді і вже на наступний день зелений робот став логотипом. Ця версія є основною і найбільш правдоподібною, але все ж є люди, які вважають, що вона не вірна.


Друга версія:


 Є версія, що логотип розробила компанія Ascender Corporation, яка є розробником Droid-шрифтів, але дана версія звучить непереконливо, адже в офіційних джерелах про цю компанію нічого не говориться.


Третя версія:


Вона то і є найцікавішою. У 1989 році вийшла в світ гра під назвою «Рукавиця: третє зіткнення», графіка якої просто вводить в жах! Але середовищі піратів і ковбоїв є дуже цікавий персонаж Android. Цей робот неймовірно схожий на логотип Android, але оскаржувати авторство Ірини просто вже пізно, та й нікому не треба. Є версія, що Ірина могла в дитинстві грати в цю гру і просто взяти за основу робота. Ну, на сьогоднішній день логотип дійсно став дуже відомим і популярним, адже логотип вийшов дуже привабливим.

0 коментарі:

Дописати коментар