Тормозить Андроїд і як повернути швидкість

Коли телефон або планшет починає гальмувати - повільніше запускаються додатки, з'являються затримки при гортанні екранів або при переході між пунктами в меню то це починає напружувати і навіть дратувати. А якщо це відбувається в момент коли потрібно все і відразу, то хочеться розбити телефон об стіну.

тормозить Андроїд
 

Погіршення швидкодії це проблема з якою ми стикаємося не тільки на телефонах. Гальмувати після тривалого використання мають і персональні комп'ютери і ноутбуки, це нормальне явище. Хороша новина в тому що швидкість роботи Андроїд можна відновити.

Згадайте момент коли ви тільки купили свій Android-смартфон. Він так само гальмував і глючив при виконанні простих дій? Якщо ні, то постараємося повернути колишнє швидкодію свого телефону або планшета.

Чистимо Андроїд від непотрібних додатків


Отже, перший крок, який вам необхідно зробити - це переглянути всі свої додатки. Кожний встановлений додаток займає місце в системі і отже негативно позначається на її швидкодії. Сміливо видаляйте додаток якщо Ви не пам'ятаєте коли останній раз ним користувалися! Адже повторна установка додатки, при необхідності, займе всього кілька хвилин, а видалення непотрібних додатків дозволить прискорити Андроїд девайс і можливо зберегти Вашу нервову систему :)

Чистимо смартфон або планшет від сміття


Другим кроком до очищення Android смартфона або планшета буде очищення пристрою від сміття.

Фото і відео


Зайдіть в галерею і перегляньте мультимедійні дані, видаліть непотрібні фото і відео файли. У галереї перед видаленням ви можете переглянути всі файли щоб випадково не видалити те що дійсно необхідно.

Завантаження


Зайдіть в завантаження, зазвичай там теж збирається ціла купа непотрібного сміття через яке Андроїд гальмує. Перегляньте файли в завантаженнях і видаліть те що не потрібно.

Кеш


Зайдіть в налаштування і виберіть розділ «пам'ять». Тут нас цікавить пункт «Кеш». Кеш це попередньо завантажена в пам'ять пристрою інформація різних додатків - наприклад мініатюри галереї, заставки, мультимедійні дані додатків. Ці дані в великому обсязі також можуть уповільнювати роботу пристрою. Тому сміливо тиснемо на цю строчку і підтверджуємо очищення кеша.

У розділі «Пам'ять» також є пункт «Інше» або «Різне», до його очищення треба ставитися обережно, можете зайти в нього, але якщо не впевнені чи варто видаляти будь-якої з його пунктів, то краще залишити все як є.


Чистимо карту пам'яті Андроїд пристрої


Йдемо далі - карта пам'яті. На карті пам'яті при активному тривалому використанні також збирається багато непотрібних файлів. Система вимагає більше часу для їх сканування, що уповільнює ваш Андроїд телефон або планшет.

чистка карти пам'яті

Очищення карти пам'яті краще робити маючи резервну копію даних. Для цього, якщо в комп'ютері або ноутбуці є карт-рідер то вимикаємо Андроїд пристрій, після чого витягаємо карту пам'яті і вставляємо в комп'ютер. Створюємо папку на диску комп'ютера і копіюємо в неї весь вміст MicroSD картки нашого Android девайса. Після копіювання перевірте чи дійсно все скопіювати, це можна зробити порівнявши обсяг інформації на SD-карті з папкою яка містить копію.

Далі вставляємо карту пам'яті в Андроїд пристрій і включаємо його. Наступні дії призведуть до повного видалення всіх даних з карти пам'яті. Заходимо в настройки, пункт пам'ять, шукаємо рядок «Очистити карту пам'яті» або «SD-Очистити карту» і запускаємо очистку.




Що таке Хард Резет


Нічого з написаного вище не допомогло? Що ж, є ще найрадикальніше, але в той же час найефективніший засіб - повне скидання налаштувань і повернення Андроїд до того стану, коли телефон був включений в перший раз. Всі дані які були на Андроїд телефоні або планшеті будуть безповоротно знищені!

Як зробити Hard Reset (читати уважно)

Детальна стаття є тут
В результаті hard reset Android зникнуть всі фотографії, відео, додатки, облікові записи, контакти, тому перед його виконанням зробіть копію потрібних даних!

Чи варто змінювати телефон


Якщо навіть після повного скидання Андроїд телефон гальмує, то можливо він просто застарів і вже не відповідає вашим вимогам, його пора міняти! :)

Надіємось наша стаття була корисна, будемо вдячні за коментарі, або "розшарення" в соц мережах

0 коментарі:

Дописати коментар