Помилка 497 при скачуванні додатків з Google Play

Google Play Маркет є найбільш широко використовуваним додатком на ринку Android смартфонів. Він зазвичай вже попередньо встановлено на пристрої, і почати роботу з ним можна відразу. Але іноді з моменту випуску апарату і до самого продажу  деякий час, за який компанія Google встигає випустити оновлену версію програми. При використанні застарілої версії Google Play можуть виникнути проблеми із завантаженням додатків з маркету, і одна з таких проблем - помилка 497.

 помилка 497.

Помилка 497 в основному виникає при спробі оновити встановлену програму через WiFi. На екрані пристрою з'являється повідомлення: "Додаток не може бути завантажено через помилку 497". Ця помилка виникає при спробі оновлення з Google Play Маркета основних програм - таких, наприклад, як WhatsApp або Facebook. Поспішаємо заспокоїти щасливих володарів смартфонів флагманського рівня: ви навряд чи зіткнетеся з такою ситуацією на своїх пристроях. А ось бюджетні моделі вразливі для даної проблеми. Для тих, у кого сталася неприємність у вигляді помилки 497 в процесі завантаження або оновлення програми з Google Play, ми публікуємо рекомендації по її усуненню.

Способи виправити помилку 497 на Android-пристроях?


Метод 1: Очистити кеш і стерти дані Google Play Маркет

1. Пройдіть по ланцюжку Налаштування - Додатки;

Помилка 497 при скачуванні додатків

2. Виберіть "Всі" і знайдіть Google Play Маркет;

спосіб Помилка 497 при скачуванні додатків

3. Натисніть на "Очистити кеш" і кнопку "Стерти дані";


4. Виконайте аналогічну послідовність дій для Google Services Framework і Диспетчера завантаження.


Це все, що потрібно зробити. Тепер спробуйте оновити додаток - проблема повинна бути вирішена. Якщо ж ви знову бачите на екрані повідомлення "Додаток не може бути завантажений через помилку 497", дотримуйтеся наведених нижче рекомендацій.


Метод 2: Видалення оновлення Play Store

1. Пройдіть по ланцюжку Налаштування - Додатки;


2. Виберіть "Всі" і знайдіть Google Play Маркет;


3. Там ви побачите опцію "Видалити оновлення". Виберіть її.


Тепер перезавантажте ваш телефон і переконайтеся в тому, що проблема вирішена. Знову невдача? Не турбуйтеся - є й інші способи позбутися від помилки 497.

Метод 3: Перевстановлення додатки

Якщо вищевказані рішення не допомагає те, що вам потрібно повторно встановити додаток для виправлення помилки 497 ( "Додаток не може бути завантажено через помилку 497"). Але, майте на увазі, що цей спосіб має на увазі знищення даних програми (наприклад, прогресу в грі).


Щоб повторно встановити додаток, перейдіть в розділ "Налаштування" - "Додатки" - "Всі", а потім виберіть оновлюється додаток. Тепер натисніть на кнопку "Видалити". Коли процедура видалення завершиться, зайдіть в Google Play і заново встановіть додаток. На цей раз у вас автоматично встановиться оновлена ​​версія, а помилку 497 ви просто обійдете. Якщо і після повторної установки програми проблему не вирішено, спробуйте вирішити питання наведеним нижче способом.

Метод 4 - Для Android-смартфонів з root-правами у власника

Якщо ви зіткнулися з помилкою 497 в Android-смартфоні, на який отримали права супер-користувача, видаліть вихідний APK, а потім повторно встановіть додаток з Play Маркета. Для цього перейдіть в кореневий каталог вашого пристрою за допомогою Root Explorer або іншого подібного програми. Тепер перейдіть в / System / app і натисніть на Mount R / W, щоб виконати видалення. (Зберегти GoogleSearch.apk ви можете, перейменувавши його попередньо в GoogleSearch.apk.backup). Після видалення APK потрібно встановити його заново з Google Play.

Альтернатива: Використання будь-якого іншого ринку додатків
Якщо жоден з вищезгаданих способів не допоміг вирішити проблему помилку 497, залишається тільки використовувати будь-який інший маркет для установки програми для Android. (скачуємо додаток з обмінника файлів)

файлообмінники

Якщо у вас з'явилися питання по вищевикладеної інформації, ви можете задати їх в коментарях. Будемо вдячні, якщо Ви поділитеся своїми способами вирішення проблеми з помилкою 497.

0 коментарі:

Дописати коментар