Смартфон Freedom 251 за $4 виявився пустушкою


Днями ми писали, що 30 червня індійська компанія Ringing Bells представить свій довгоочікуваний смартфон Freedom 251 за $4. 30 тисяч людей зробили попередні замовлення на загальну суму в 120 тисяч доларів США і жоден смартфон досі не доставили замовникам. Всього передзамовлення зробили 70 мільйонів чоловік.

Компанія виробник Ringing Bells заявляла, що поставить у червні 2 500 000 млн своїх смартфонів. Пізніше кількість апаратів скоротилася до 200 тисяч, але нам обіцяли щомісячні поставки. Далі дата релізу переносилася аж до 8 липня. Потім директор індійської компанії Ringing Bells Моит Джоель попросив вибачення у замовників і сказав, що спочатку на ринок надійде тільки 10 тисяч смартофони, пізніше він повідомив про 5 тисяч штук.

Пізніше глава Ringing Bells звернувся до прем'єр-міністра Індії, з проханням виділити на виготовлення доступних смартфонів для кожного індійця 7,4 мільйона доларів США, тому що насправді смартфон коштує набагато дорожче, а гроші він буде отримувати з продажу додатку до нього та послуг зв'язку. Звичайно йому відмовили.

Далі більше. Індійські журналісти з'ясували, що так очікуваний усіма Freedom 251 насправді смартфон Adcom Ikon 4, який коштує 56 доларів США. Просто в Ringing Bells трохи змінили зовнішній вигляд пристрою і зробили його схожим на iPhone 4. Тепер ясно, що мав на увазі Моит Джоель, коли звертався до прем'єр-міністра Індії і для чого йому потрібні гроші.



Що робитимуть далі в індійській «інноваційній» компанії варто тільки здогадуватися.

0 коментарі:

Дописати коментар