Як очистити пам'ять смартфона Android від непотрібних файлів

У наших смартфонах зберігається величезна кількість додатків, фотографій, відео, музичних та інших файлів, ми постійно їх оновлюємо і пробуємо встановлювати щось нове. ОС Android сама створює купу файлів для реєстрації та обслуговування системи, що не завжди позитивно позначається на результаті очищення.




Це означає, що протягом довгого часу ми захаращують свої смартфони та планшети купою непотрібних файлів і їх залишків, які більше не потрібні, але до сих пір використовують дорогоцінний простір в пам'яті і, до того ж, сповільнюючи роботу пристрою. Сьогодні ми розглянемо додаток, який очистить вашу систему Android і позбавить від непотрібних файлів.

SD Maid являє собою додаток, який існує вже протягом довгого часу, і він завжди був настільки досконалим, що є кращим в своєму роді інструментом очищення для Android. Доступний в 2 формах: безкоштовна і платна версії. Остання пропонує кілька додаткових функцій. Втім, і безкоштовної версії для основних потреб по очищенню вистачає. І так, майте на увазі, що кореневої доступ для повноцінної роботи програми буде необхідний.

Отже, викачуємо програму з Маркета за цим посиланням і встановлюємо. Після запуску бачимо наступний екран:

 Як очистити смартфон Android від непотрібних файлів

Як очистити смартфон Android від непотрібних файлів

Тут можна вибрати багато  варіантів, і додаток SD Maid буде аналізувати ту чи іншу секцію для повернення пам'яті:


Як очистити смартфон Android від непотрібних файлів

І потім дозволить дізнатися, який обсяг можна вивільнити:


Як очистити смартфон Android від непотрібних файлів

Ви також можете довгим натисканням на рядок з результатом сканування викликати список файлів, які будуть видалені:



Якщо ж просто натисніть на цей пункт, програма SD Maid запропонує очищення:



Також є варіант натиснути велику кнопку внизу, щоб сканувати і очистити все відразу. Якщо витягти меню зліва рухом пальця, то можете побачити всі окремі операції:



Як можна помітити, деякі з них вимагають Pro версії, але 3 основні функції, присутні в головному екрані, доступні в будь-якому випадку. Одна з особливостей платної версії - пошук дублікатів і їх автоматичне очищення. Проте, в безкоштовній хоч і не можна видалити дублікати, але оцінити потенційну економію місця від їх очищення можна і в стандартній версії:



Використовуючи додаток SD Maid, ви можете звільнити пам'ять видаливши файли, які залишилися від попередніх установок або старих версій програм. Це дуже витончена і проста у використанні програма, яка в значній мірі робить все за вас.

Додаток знає, що шукати, так що малоймовірний варіант з видаленням будь-яких важливих файлів, до того ж ви можете перевірити всі файли, що SD Maid має намір видалити, так що не соромтеся використовувати його і пишіть в коментарях, якщо у вас з'являться якісь проблеми або сумніви з цього приводу.

0 коментарі:

Дописати коментар