Як скасувати підписку в Google Play?


Операційна система Android дозволяє користувачам підписуватися на різні додатки і послуги через Google Play. Якщо ви підписуєтеся на додаток через Play Маркет, Google автоматично використовує ваш збережений спосіб оплати в кожному новому періоді користування послугою, і це буде відбуватися до скасування підписки. Ви можете скасувати підписку або через додаток Google Play, або через офіційний сайт Google Play. Зверніть увагу: деінсталяція (видалення) програми не скасовує підписку, навіть якщо ви більше не використовуєте послугу, плата буде стягуватися.



Щодня якась (і чимала) частина користувачів Android-пристроїв раптом розуміє, що надто вже швидко витікають гроші з рахунку мобільного телефону, з банківської карти, KIWI гаманця або з іншого місця їх, здавалося б, надійного зберігання. Після перегляду роздруківки стає ясно: грошики знімаються в оплату за підписки, куплені на Google Play Маркет або оформлені разом з додатками. Людина пограв, послухав або скористався іншим чином - і забув. А Google пам'ятає і не забуває стягувати плату навіть не за користування, а за можливість користуватися сервісом, послугою, додатком. Але навіщо платити, якщо все це вже не актуально? Від зайвих витрат потрібно позбавлятися, і зробити це в даному випадку зовсім нескладно.

Як скасувати підписку в Google Play на Android-пристрої?

Щоб скасувати підписку на пристрої Android, спочатку відкрийте додаток Google Play Маркет. Натисніть кнопку меню у верхньому лівому куті додатка Google Play, а потім на бічній панелі виберіть пункт «Підписки», щоб переглянути ті, які у вас є.






Ви побачите кілька підписок, які ви погодилися оплатити через Google Play, а також ціну кожної підписки. Як тільки ви одного разу дали свою згоду на оплату виставленого рахунку, плата за підписку стягуватиметься автоматично, без повідомлення користувача і його згоди. Щоб скасувати підписку, натисніть кнопку «Скасувати» поруч з нею.





Натисніть «Скасувати підписки», щоб підтвердити скасування. Вам повинно прийти повідомлення, що ви можете продовжувати використовувати функції підписки до певної дати - до тієї, за яку сплачено користування. Як тільки оплачений час закінчиться, підписка буде відключена, і плата за неї стягуватися вже не буде.







Як скасувати підписку з Інтернету?

Якщо у вас немає під рукою Android-пристрої, ви можете використовувати свій домашній комп'ютер для скасування підписки в Інтернеті. Ця дія потрібно виконати на веб-сайті Google Play. Щоб скасувати підписку, перейдіть на сайт Google Play і натисніть на поле «Мої підписки» в лівій частині сторінки. У цьому розділі перераховані всі активні підписки, які ви використовуєте в Google Play.



Щоб скасувати підписку, натисніть посилання «Скасувати» поруч з нею.






Вам потрібно натиснути «Скасувати підписку», щоб підтвердити, що ви дійсно хочете скасувати підписку. Як і в попередньому випадку, ви можете продовжувати користуватися підпискою до тих пір, поки оплачений час не має терміну дії.



Як скасувати підписку в Google Play?

Якщо ви не бачите підписку ні в Google Play, ні в акаунті після входу в нього з підключеного до Інтернету ПК - переконайтеся, що ви увійшли в ту ж обліковий запис Google, з якою ви вперше підписалися на додаток. Підписки, що показуються в Google Play, прив'язані до вашого профілю Google. Не забудьте про це, коли зберетеся позбутися зайвих витрат на них.

1 коментарі: