Як вимкнути (перезавантажити) завислий iPhone або iPad?

Якою б ідеальною не здавалася продукція Apple, можу вам сказати одне: НЕ БУВАЄ НІЧОГО ідеального. Нехай і трапляються збої і зависання iPhone і iPad вкрай рідко. А так як вони все-таки періодично трапляються, всім власникам цих гаджетів необхідно знати що потрібно натискати для якнайшвидшого їх перезавантаження.




Отже, існує два способи перезавантаження / виключення завислих iPhone або iPad: назвемо їх м'який і жорсткий. Використовувати той чи інший залежить від вас і від конкретної ситуації.

М'який спосіб перезавантаження iPhone

Затискаємо кнопку POWER (верхня або бічна грань пристрою) на 4 секунди і підтверджуємо свайпом по червоній смузі у верхній частині екрану.
Ви не повірите, коли дізнаєтеся скільки проблем може виправити такий вид перезавантаження iPhone. У моєму випадку таким чином вдалося вилікувати хворобу з програванням YouTube відео.

Жорсткий спосіб перезавантаження iPhone

Колись для примусового перезавантаження iPhone використовувався єдиний метод. Але зараз, з виходом нових моделей, змінюються і методи їх перезавантаження. Випустивши iPhone 7, а потім і iPhone X, Apple два рази за рік змінила процедуру натискання кнопок. Загалом, дійте відповідно вашої моделі iPhone:

  1.     iPhone 4S / 6S: затиснути кнопки HOME  і  POWER на 15 секунд

  2.     iPhone 7: затиснути кнопки POWER і - гучності на 15 секунд. 

  3.    iPhone 8 / X: швидко натиснути і відпустити кнопку гучності +, потім те саме з -,       після затиснути Бічну кнопку (раніше вона називалася POWER) на 15 секунд
Утримуємо відповідні кнопки поки не згасне екран (буває до 15 секунд). Такий вид перезавантаження рятує при зависанні або глюків інтерфейсу iOS пристроїв (iPhone, iPad, iPhone Touch). Я колись таким чином вилікував свій телефон від надмірно швидкої розрядки акумулятора, коли за ніч лежання на столі iPhone розряджався на 20%.

Як перезавантажити iPhone, якщо не працює одна з кнопок?


Так уже склалося що фізичні кнопки iPhone Не такі довговічні, як нам з вами хотілося б. Найпоширеніший випадок це вихід з ладу кнопки POWER (блокування) ... хоча і кнопка HOME теж досить у багатьох перестає функціонувати. Причин тому може бути маса.

Багато людей, зіткнувшись з проблемним iPhone, не знають як його перезавантажити з поламаними кнопками. Потрапивши з гугла на цю сторінку, кожен вважає за правило задати один і той же питання «Що мені робити якщо не працюють кнопки?". Відповідь проста -«Віддай телефон в сервісний центр і нехай вони його відремонтують. Що ж тут не зрозумілого?

Якщо ви боїтеся дядьків з сервісного центру, то ось кілька варіантів, які ви можете спробувати.

Несправна кнопка POWER
М'який спосіб перезавантаження можна виконати, активувавши в Настройках> Основні> Універсальний доступ функцію Assistive Touch
Жорсткий спосіб перезавантаження без фізичної кнопки виконати неможливо. Спробуйте повністю розрядити акумулятор iPhone, а потім підключіть до нього зарядку.

Несправна кнопка HOME

М'який спосіб перезавантаження виконується як звичайно, затиснувши кнопку блокування на 3 сек і свайпом по екрану
Жорсткий спосіб перезавантаження без фізичної кнопки виконати неможливо. Спробуйте повністю розрядити акумулятор iPhone, а потім підключіть до нього зарядку.

Так що не поспішайте панікувати! Коли iPhone починає «гальмувати«, просто перезавантажте пристрій. Ну а якщо ця стаття все ж вберегла вас від походу в сервісний центр -залиште свій коментар і вступайте в нашу групу в фейсбук)

0 коментарі:

Дописати коментар