Правильне написання статті на сайт (блог)


Часто в блогах пишуть про правильне написання статті для сайту або блогу. Про те, що стаття повинна бути унікальною, написана для людей, цікава, щось нове і все в тому ж дусі. Мені здається, це і так зрозуміло :) Почавши писати статті для блогу, я зіткнулася з іншими проблемами, про які й хочу розповісти.




Опущу той момент, коли я розмірковую про тему статті, часто думаю написати про одне, але несподівано приходять нові думки і я перебудовуюся на іншу тему. До речі, сьогодні було те ж саме :)


І так, тема в мене є, що далі?
Перш, ніж приступити до самого написання статті я роздумую над ключовими словами до неї і, відповідно, про заголовок. Тут мій помічник - статистика ключових слів.
Визначившись з ключовими словами, я починаю писати статтю для сайту або блогу. Природно, в першу чергу, я пишу для людей, постійно перечитуючи її вголос, але при цьому тримаю вибрані ключові слова в голові і при можливості, вставляю їх.
Закінчивши, я проводжу аналіз семантичного ядра статті, чи відповідає воно (ядро) задуманим мною ключовими словами. Для цього я користуюся он-лайн сервісом від advego (до речі, там можна ще й гроші заробляти). Взагалі, існує багато подібних сервісів, деякі навіть цікавіше (обов'язково напишу про них більш детально), але в більшості випадків вони аналізують через URL всю сторінку сайту, а мені потрібна тільки стаття, та ще не розміщена! Це важливо, скоро роз'ясню. Адвего аналізує текст і видає семантичне ядро ​​- слова, які найчастіше зустрічаються в статті. Після аналізу трохи редагую написану статтю, десь забираю непотрібні слова або замінюю на синоніми, десь навпаки, перебудовую пропозицію так, щоб вставити потрібне ключове слово.
Стаття готова, але це ще не кінець.
Якщо в процесі написання статті мети не змінилися :), ключові слова залишилися тими ж, то і заголовок вже нами придуманий, він повинен містити в собі вибрані ключові слова. Наприклад, зверніть увагу на заголовок цієї статті "Правильне написання статей для сайту". Він містить в собі відразу чотири пошукові фрази:
-Правильне написання статей
-написання статей
-написання статей для сайту
-Правильне написання статей для сайту
Це дає мені більше можливості для просування в пошукових системах, і проставленні анкорів у зовнішніх посиланнях.

Для blogger наступний крок - це публікація статті. Тут саме головне не забути, перший раз написати заголовок по-англійськи або, хоча б, латиницею. Це дуже важливо! Якщо заголовок написаний таким чином, то blogger автоматично присвоїть URL сторінці таке ж, як заголовок, якщо ж залишити поле заголовка порожнім або відразу опублікувати з російським заголовком, то сторінці буде присвоєно щось виду blog-post_число.html. Для просуває статті це не кращий варіант. Тому, я намагаюся спочатку написати заголовок, а потім почати писати статтю :)
Ну а для володарів платного хостингу - крім заголовка і правильно збереженої сторінки рекомендую доопрацювати мета теги. Поміняти теги title і keywords під нову статтю.
Сподіваюся, мій досвід допоможе вам правильно писати статті для сайту або блогу.

0 коментарі:

Дописати коментар