Куди поділася пам'ять смартфона


Куди поділася пам'ять смартфона?! Аналізуючи постійні запити в інтернеті і Форуми присвячені ОС Android, вирішив написати цю статтю, так як універсального шляху ніхто не пропонує. Багато користувачів пишуть, що проблема вирішується стиранням частини додатків зі смартфона, або ОС Android сам знає скільки і коли пам'яті йому потрібно.




  

Як варіант можна встановити програми для очищення пам'яті. Але вони очищають RAM (ОЗУ), а це нашої проблеми не вирішує, оскільки нам потрібно очистити Internal storage (внутрішню пам'ять)/




Щоб вирішити дану проблему, насамперед потрібно - отримати root-права на своєму телефоні. Далі за допомогою програми Root App Delete можна видалити не потрібні програми, які були встановлені виробником.
Також можна встановити програму SD maid - очищення файлів додатків, які вже були видалені. Дистанційні додатки можуть залишати дані в пам'яті телефону, система створює файли log - звіти про помилки та файли з різною інформацією, ось і це все SD maid зносить.

Більш детально читайте статтю Як перенести ігри та програми на карту пам’яті

Ще можна встановити програму Link2SD - дозволяє вибірково переносити з пам'яті телефону встановлені програми на карту пам'яті. Так як деякі програми без програми не перенесеш.
Як варіант, можна просто самостійно видалити тимчасові непотрібні файли, розширення яких Rm, вони знаходяться в папці data \ local \ tmp, переглянути їх можна з допомогою програми RootExplorer. А також у папці data буває купа файлів з розширенням log, в назві цих файлів присутнє слово error і назви безлічі програм, у тому числі тих, які були видалені давно, ці файли можна теж видаляти.

0 коментарі:

Дописати коментар