10 неправильних речей, які ви робите з iPhone взимку

Запам'ятайте, оптимальна температура експлуатації iPhone - від 0 C до 35 C, гранична зберігання - від -20 C до 45 C. Такі значення в офіційних гайдах наводить сама Apple.
 
10 неправильних речей, які ви робите з iPhone взимку


І все не тільки через сучасну електроніку всередині iPhone, але і через акумулятор смартфона, який створений на підставі літій-іонної технології.

Щоб пережити холодну пору року разом з улюбленим смартфоном, скористайтеся порадами нижче. Ми зібрали цілих 10 неправильних речей, які ви робите з iPhone взимку.

1. Нехтувати теплими чохлами для iPhone
Ні, вони не допоможуть зігріти ваш iPhone в холодну пору року, адже чохли з підігрівом для акумуляторів сучасних смартфонів поки не придумали.
Проте, товсті шкіряні чохли мають куди меншу тепловіддачу, тому ваш смартфон буде охолоджуватися помітно повільніше.

2. Не користуєтеся хоч якимись навушниками
Щоб не діставати iPhone з кишень одягу на морозі та не піддавати його акумулятор самому справжньому шоку, використовуйте навушники з гарнітурою для спілкування.
В даному випадку в пріоритеті опиняться найпростіші провідні варіанти на кшталт EarPods, адже в них немає вбудованих акумуляторів, які погано працюють на морозі.

3. Забуваєте чохли з вбудованими батареями
Чохли з вбудованими акумуляторами перетворюють невеликий і навіть елегантний смартфон в девайс невідомого походження - роблять його великим і грубим.
Проте, подача харчування на акумулятор нагріває його і дозволяє використовувати iPhone навіть при досить низьких зимових температурах.

4. Не запускаєте важкі додатки-іграшки
З важкими іграми та об'ємними додатками точно така ж схема - вони навантажують процесор, який нагрівається і не дає акумулятора охолонути.
Багато хто вважає, що пристрій навпаки не можна сильно навантажувати в холодну пору року. Ні, низька температура для процесора помітно краще високої, тому девайсу тільки на користь.

5. Дивуєтеся обмеженнями у великий мороз
Якщо температура близька до дійсно екстремально низької, iPhone може перейти в режим екстреного використання. Його дисплей може згаснути, смартфон перестане заряджатися.
Не варто лякатися цього. Просто занесіть пристрій в тепле приміщення і дайте спокій на 30-60 хвилин. Коли він «відтане», все стане на свої місця.

6. Психуєте через вимкнення вашого девайса
iPhone нерідко вимикається на морозі - особливо при великій загальній кількості циклів розрядки-зарядки. Це трапляється через особливості літій-іонної технології акумулятора.
Нервувати в даному випадку не варто. На морозі батарейка просто не здатна виводити достатній для роботи смартфона струм. Просто перенесіть його в тепло і зарядіть.

7. Залишаєте смартфон взимку в своїй машині
Якщо чесно, сам я взагалі нічого і ніколи не залишаю в автомобілі. І навіть боюся за відеореєстратор, який висить на лобовому склі - у нас заради такої наживи легко розіб'ють скло.
Проте, впевнений, що серед вас задосить тих, хто плює на подібні заходи безпеки. Саме вам я рекомендую забирати з салону взимку хоча б iPhone, щоб він не переохолодився.

8. Уперто намагаєтеся користуватися при холоді
За прикладами далеко ходити не потрібно, адже чи ви, чи ваші друзі вперто намагаються користуватися ним на морозі - наприклад, знову включають iPhone, якщо він вимкнувся.
Звичайно, мені теж іноді хочеться плюнути на все і фотографувати неймовірні види в горах на морозі, але такі дії свідомо вбивають акумулятор вашого iPhone.

9. Носите iPhone в зовнішніх кишенях куртки
Чим ближче iPhone до тіла, тим тепліше його акумулятор і тим менше ймовірність, що він вимкнеться на морозі, або його акумулятор швидко вийде з ладу.
Не рекомендую носити смартфон у зовнішніх кишенях куртки й рекомендую розігрівати його тертям долоньок, якщо він замерз - дідівські способи працюють і в сучасній електроніці.

10. Намагаєтеся нагріти його різними приладами
Долоньки для цього годяться, а ось допоміжні прилади точно ні. Якщо ви вирішите розігріти iPhone за допомогою фена, зробите гірше - пластикові компоненти всередині можуть просто розплавитися.
Якщо сильно переохолодити iPhone, і він виключився, занесіть пристрій в тепле приміщення хоча б на півгодини, а потім під'єднайте до зарядки - він моментально оживе

0 коментарі:

Дописати коментар