Комп'ютер не бачить телефон через USB

Комп'ютер не бачить телефон через USB
Комп'ютер не бачить телефон через USB

Ваш комп'ютер не бачить телефон або планшет на Android через USB? Це досить поширена проблема, але її можна вирішити самостійно. У цій статті ви знайдете корисні рекомендації, як це зробити.






Що стосується проблеми з підключенням мобільних пристроїв по USB до комп'ютера, то вона буває тільки двох видів:

  •     Телефон не розпізнається комп'ютером, але заряджається від нього;
  •     ПК (або ноутбук) повністю не розпізнає смартфон.

Обидва варіанти ми детально розглянемо і спробуємо допомогти вам все виправити!

Комп'ютер не бачить телефон на Android по USB. Що робити?


1. Насамперед скористайтеся іншим USB-кабелем. Якщо ніякого ефекту немає, то проблема не в ньому.

usb micro usb
usb micro usb


2. Перевірте працездатність USB-порту: для цього підключіть мобільний пристрій до іншого роз'єму. Якщо ПК як і раніше не бачить Android, то причина неполадки криється в чомусь іншому.

usb
usb


3. Спробуйте підключити ваш телефон до іншого комп'ютера. Якщо і тут ви зазнаєте невдачі, то може бути проблема в microUSB або інших компонентах смартфона. В такому випадку вам допоможе тільки ремонт.

4. Якщо ж ви підключаєте смартфон на Android до ноутбука або ПК під управлінням Windows XP і комп'ютер не бачить телефон, то вам необхідно встановити протокол MTP (Media Transfer Protocol) для Windows XP. Завантажити його можна з офіційного сайту Microsoft: http://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=19153

media transfer protocol
media transfer protocol


5. Тепер що стосується пристроїв, захищених графічним ключем або паролем. Щоб комп'ютер побачив файли і папки, необхідно спочатку розблокувати телефон або планшет. Перевірено на Moto X

graphic lock


6. Встановіть (або поновіть) драйвер USB на комп'ютері. Для цього перейдіть в «Диспетчер пристроїв» і якщо поруч стоїть жовтий трикутник зі знаком оклику всередині, то необхідно клацнути правою кнопкою миші по потрібному пункту і вибрати "Оновити ...». Виберіть або «Автоматичний пошук оновлених драйверів», або «Виконати пошук драйверів на цьому комп'ютері». У другому випадку необхідно спочатку завантажити драйвер з офіційного сайту.

драйвера


Якщо викачані драйвера йдуть вже відразу з монтажником (.exe файл), то потрібно просто запустити його установку. Також драйвера встановляться при завантаженні і запуску програм різних виробників для синхронізації пристроїв з ПК (HTC Sync, Samsung Kies і т.д.).




7. Увімкніть налагодження по USB:
налагодження по usb
налагодження по usb


8. Спробуйте повністю видалити старий драйвер, потім перезавантажити комп'ютер і заново встановити драйвер як розказано в пункті 6.

9. Переконайтеся, що ваш смартфон або планшет підключений до комп'ютера не в режимі «Тільки для зарядки».

10. Також переконайтеся, що не активовано пункт «USB-модем». В такому випадку він не буде видний для ПК. Відключити його можна в «Налаштування» → «Бездротові мережі» → «Ще» → «Режим модема».

usb підключення


11. При підключенні Android до комп'ютера ви можете вибрати режим підключення до комп'ютера. Як бачите, у мене тільки 2 доступних (Nexus 7 2013 з Android 5.1.1). Але на інших пристроях, версіях Android, прошивках є й інші режими на кшталт «USB Mass Storage (Сховище даних)».

usb підключення


До вибору режиму підключення ви також можете перейти з панелі сповіщень.

12. Перезавантажте телефон і комп'ютер (так, буває таке, що і це допомагає).

13. Якщо раніше все було добре, а тепер чомусь комп'ютер не розпізнає пристрій, можна скинути налаштування на ньому. Як це зробити докладно написано в цій інструкції, але враховуйте, що всі ваші програми, акаунти, контакти та інші дані з внутрішньої пам'яті будуть видалені, тому спочатку зробіть синхронізацію.

14. Також можна прошити ваш апарат без використання комп'ютера. Наприклад, за допомогою ROM Manager, але для цього потрібні root-права.


15. Продути гніздо ЮЗБ, найкраще з збільшуваним склом, а то буває, що наприклад, щось металеве застрягне і замкне контакти, чи заб'ється гніздо (жуйка, рештки їди, земля)

16. Для телефонів Самсунг оновити kies і натиснути в ньому оновити драйвера і все.

17. Оновіть Віндовс МЕДІА ПЛЕЕЕР. Дякую нашому користувачу який запропонував цей метод, як він написав знайшов на одному англійському форумі інформацію (самсунг+віндовс хр)

18. Вкрай часто неполадка виникає внаслідок установки на пристрій кастомної прошивки, робіть відкат до оригінальної прошивки.

19. Якщо нема змоги перевірити підключення до іншого комп'ютера, тоді міняємо віндовс.

Це всі відомі мені способи вирішення проблеми підключення мобільних пристроїв по USB до ПК. Якщо ви знаєте і інші дієві способи, пишіть їх в коментарі. Також задавайте свої питання, докладно описуючи проблему. По можливості я постараюся допомогти.

5 коментарі:

  1. Після відключення батареї телефону на 10 хв., після відключення кабелю до
    телефону комп'ютер побачив телефон.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Буває і таке, це вже залежить від телефону,
      у більшості випадків проблема у тому що відключено налагодження, або стоїть графічний ключ..

      Видалити
  2. Комп бачить хіомі редмі 6А як "переносное устройство" і коли заходжу все пусто.

    ВідповістиВидалити
  3. Якщо в мене на пристрої встановлений пароль, ноут бачить його через USB? І чи доступна вся інформація так?

    ВідповістиВидалити
  4. как подсоеденить улефоне павер2

    ВідповістиВидалити