Як змінити, встановити шрифт на Android

Як змінити, встановити шрифт на Android
Не всім подобаються шрифти, встановлені на смартфонах і планшетах під управлінням Android. Хтось хоче їх замінити на свої, а хтось просто урізноманітнити зовнішній вигляд інтерфейсу. За допомогою безкоштовного додатку Font Installer можна легко додати нові шрифти в систему. Даний спосіб вимагає наявності root прав.





Також вас може зацікавити:як збільшити, зменшити шрифт на Android, як змінити розмір шрифту.

Існує ще кілька способів, як це можна зробити на обмеженій кількості девайсів без прав Суперкористувача, але дійсно робочим варіантом для всіх пристроїв є саме Font Installer. Як я вже говорив, нам будуть потрібні root права.  Якщо у вас вже є рут права, можна приступати до наступних дій.
Як змінити, встановити шрифт на Android

Скачайте Font Installer з Google Play і шрифт який вам найбільше сподобався у форматі TTF. Перемістіть його на ваш Android смартфон або планшет і відкрийте Font Installer.

Перед тим, як встановлювати нові шрифти, я радив би вам зробити резервну копію стандартного шрифту системи. Для цього треба зайти в «Menu», далі «Backup / Restore» і натисніть «Backup». Швидше за все Superuser або SuperSU (в залежності від того, що у вас встановлено) зробить запит на надання вами прав Суперкористувача, підтвердіть їх.

Після цього можна приступати до установки свого шрифту. Для цього треба зайти в розділ «Local» і знайдіть скачаний вами раніше TTF файл шрифту. Натисніть на нього і у спливаючому меню з'явиться команда «Install». Виберіть її.

Superuser або SuperSU знову зробить запит на надання вами прав суперкористувача, підтвердіть їх. В самому кінці Font Installer запитає, перезавантажити пристрій. Вам потрібно відповісти «Так» і тоді зміни вступлять в силу.

Також ви можете встановити шрифт з онлайн-колекції Font Installer, яка налічує більше 200 шрифтів. Для цього відкрийте розділ «Server» і знайдіть шрифт з каталогу. Натисніть на нього і з'явиться діалогове вікно.

Виберіть «Preview», якщо ви хочете ознайомиться зі шрифтом і подивитися, як він буде виглядати на вашому девайсі. Якщо хочете відразу встановити новий шрифт, натисніть «Install». Знову Font Installer зажадає перезавантаження вашого смартфона або планшета. Вам потрібно погодиться і тоді новий шрифт буде застосований.

0 коментарі:

Дописати коментар