HSPA і HSPA +: що це і чим відрізняється?

Стандарт HSPA це швидкісний мобільний інтернет, який доступний користувачам сучасних телефонів. За заявою розробників, він має швидкість 14,4 Мбіт / с, тому ідеально підходить для відвідування сайтів, в реальному часі чи перегляду потокового відео.


У міських умовах швидкість підключення часто нижче через електромагнітне забруднення і перешкоди, які розташовані між споживачем і ретранслятором стільникового оператора. Зазвичай швидкість передачі інформації становить 10 Мбіт / c.

Історія створення


Мобільний інтернет завжди користувався великим попитом на. Перші телефони з підтримкою GPRS дозволяли користувачам переглядати спеціально підготовлені WAP-сайти. Згодом оператори поліпшили технології передачі даних, створивши стандарт EDGE. Він належав до другого покоління і володів максимальною швидкістю 474 кбіт / c.

 HSPA


Третє покоління зв'язку послужило початком швидкісного мобільного інтернету. Воно об'єднує стандарти HSPA і HSPA +. Після створення нового стандарту користувачі отримали можливість комфортно відвідувати сайти, завантажувати файли великого об'єму і переглядати потокове відео. Також почали розвиватися відеодзвінки.

Сьогодні інтернет HSPA присутній в кожному сучасному смартфоні і доступний для швидкого підключення. Для цього потрібно перевірити, чи підтримує оператор зв'язку стандарт 3G, і подивитися покриття мережі в потрібному населеному пункті.

Переваги HSPA:

  • Велика швидкість передачі інформації, здатна досягати 14,4 Мбіт / c (при дотриманні ідеальних умов).
  • Можливість відвідування комп'ютерних сайтів, перегляду відео, завантаження файлів великого обсягу.
  • Вигідна ціна підключення у більшості мобільних операторів, наявність пакетів трафіку або безлімітного доступу.

Недоліки:

  • Відсутність покриття в невеликих населених пунктах - навіть якщо смартфон підтримує HSPA, скористатися інтернетом не вийде.
  • Високе навантаження на модуль радіозв'язку, швидко розряджається акумулятор мобільного пристрою (відносно).





Чим відрізняється HSPA від HSPA +?


Сьогодні стільникові оператори пропонують послугу HSPA +, що є вдосконаленим стандартом HSPA. Вона дозволяє користуватися інтернетом на швидкості 42,2 Мбіт / с.

Як користуватися HSPA:

  1. Перевірте підтримку відповідної технології в телефоні. Для цього скористайтеся інструкцією експлуатації, де перераховані  стандарти зв'язку які підтримує ваш пристрій.
  2. Купіть SIM-карту мобільного оператора, який надає високошвидкісний мобільний інтернет, і підключіть вигідний тариф.
  3. Поповніть рахунок на необхідну суму, щоб підключити обраний тарифний план і користуватися швидкісним інтернетом.
  4. Отримати їх конфігурації на смартфон через SMS-повідомлення (зазвичай приходить автоматично). Також можна скористатися особистим кабінетом, щоб самостійно внести необхідні налаштування в пам'ять мобільного пристрою.
  5. Запустіть браузер і почекайте, поки телефон під'єднається до інтернету. Зазвичай підключення займає кілька секунд. Після успішної установки зв'язку можна буде відвідувати будь-які сайти, завантажувати файли або переглядати онлайн відео. Рекомендується контролювати споживання трафіку, щоб не перевищити ліміт і не спричинити ненавмисні грошові витрати.
Якщо HSPA працює погано, рекомендується вийти на відкритий простір. Роботі інтернету можуть перешкоджати залізобетонні конструкції або аналогічні перешкоди.


Чи актуальний стандарт HSPA в 2019 році?


Сьогодні багато власників смартфонів користуються інтернетом HSPA для відвідування інтернету. Особливо стандарт популярний в невеликих населених пунктах, де відсутнє покриття 4G. Очікується, що зв'язок HSPA буде поширений ще кілька років, поки мобільні оператори не запропонують абонентам більш швидкісне підключення.

0 коментарі:

Дописати коментар