Що таке GPRS в смартфоні і навіщо він потрібен?

Розповідаємо, що таке GPRS, і чи потрібен він сучасним смартфонам.

Переважна більшість мобільних телефонів підтримують можливість з'єднання з інтернетом. Зазвичай для цього використовуються послуги мобільних операторів, які пропонують користувачам кілька варіантів підключення до мережі:
    GPRS.
    EDGE.
    3G.
    4G.


Зупинимося на першому варіанті. Стандарт GPRS являє собою пакетний радіозв'язок загального користування. По суті, це надбудова над стандартом GSM, яка присутня в застарілих пристроях. Але підтримкою GPRS-зв'язку володіють і нові смартфони.

Щоб скористатися GPRS, потрібно встановити правильні настройки точки доступу, надані мобільним оператором. Зазвичай дана інформація розташовується на офіційному сайті компанії. Потенційному користувачеві потрібно увійти в налаштування телефону, зберегти необхідну конфігурацію і відкрити браузер для використання інтернету. Після успішного підключення на екрані відобразиться символ «G».

Стандарт GPRS зазвичай відрізняється низькою швидкістю. Технологія дозволяє досягати максимальної швидкості передачі даних 172 кілобіт / с. Практика показує, що таке значення завищено. Зниження швидкості відбувається в результаті завантаженості мобільного оператора і різноманітних перешкод між користувачем смартфона і ретранслятором стільникового зв'язку.

Навіщо потрібен GPRS в смартфоні?


Може виникнути логічне запитання - навіщо користуватися GPRS, якщо сучасні телефони підтримують сучасні стандарти зв'язку? Головним приводом є погане покриття стільникового оператора. Щоб зайти в інтернет, в заміській місцевості можна підключитися тільки до застарілого стандарту зв'язку. Інші способи передачі інформації часто залишаються непрацездатними.

Друга перевага стандарту - низьке споживання енергії. Воно актуальне для користувачів навігаційних програм. Зв'язок 3G або 4G швидко розряджає акумулятор смартфона, оскільки подає підвищену енергію на радіомодуль для передачі інформації. Застарілий протокол дозволить істотно продовжити час використання вбудованої батареї. Ця особливість стане в нагоді, якщо смартфон часто використовується в поїздках в роди навігатора.

Третій привід для включення GPRS - невелика вартість послуг. Іноді потрібно скористатися певним сайтом або прочитати новини в інтернеті. Пакет інтернету 3G або 4G буде підключати недоцільно - така послуга дуже дорога. Набагато вигідніше скористатися GPRS-підключенням і заощадити кошти на балансі. Звичайно, у 2019 році цей аргумент виглядає недоцільно.

Технологія GPRS залишається актуальною в 2019 році. Завдяки стандарту власники телефонів можуть відвідати необхідний сайт або скористатися навігатором, щоб повідомити про свої координати свого місця розташування на інший пристрій. Але є серйозний мінус - вкрай низька швидкість інтернету.

0 коментарі:

Дописати коментар