Не працює кулер (вентилятор) на ноутбуці

Вентилятор (кулер) створений для охолодження пристрою. Деталі й елементи ноутбука нагріваються під час роботи, а складові при високій температурі починають плавитися. Для цього кожен ноутбук і доповнений кулером - системою повітряного охолодження. Холодне повітря, підтримує нормальну температуру всередині пристрою. Як зрозуміти чи працює кулер вашого ноутбука, і чи відразу звертатись в Notebookcenter  якщо вентилятор в ноутбуці все ж не працює? В цьому ми сьогодні і розберемося.




Як дізнатися, чи працює кулер на ноутбуці?


Така проблема характерна для ноутбуків. Вона трапляється з 25% комп'ютерів такого виду. Таке захворювання техніки супроводжується такими симптомами:

    Ноутбук не «дзижчить» під час роботи.
    Комп'ютер відчутно нагрівається під час роботи.
    Комп'ютер вимикається без причини. (Явний симптом перегріву ноутбука)

Якщо Ви дізналися симптом, характерний для перегріву, поспішіть звернутися за допомогою. Найбільш популярною причиною перегріву ноутбука є поломка вентилятора в системі охолодження. Виділяють наступні причини поломки або несправності вентилятора.

1. Висохла змазка на кулері або підшипник вийшов з ладу. Мастило забезпечує повноцінну роботу підшипників кулера (вентилятора). Якщо змащення немає, то і рух зупиниться. Рішення для такої проблеми - заміна підшипника, кулера. Менш витратний спосіб - змазування деталей, щоб вони знову працювали і виконували призначені функції. Не рекомендується виконувати ремонт ноутбука самостійно.

2. Лопаті вентилятора забруднилися сміттям. Сміття не допомагає нормальній роботі пристроїв, тому така проблема потребує вирішення. Чистки недостатньо, якщо сміття «вбив» кулер. Тоді буде потрібна заміна даного елемента системи охолодження на новий варіант. Якщо причина тільки в смітті, то вирішення проблеми простіше, в сервісному центрі очистять деталь. Самостійно виконувати чистку не варто, адже це складне завдання, що вимагає досвіду.

3. Вивести вентилятор з ладу може сильний перегрів ноутбука. Ця проблема виникає через неправильну роботу терморезистора. У такому разі не можна відкладати вирішення проблеми, адже з ладу можуть вийти значущі деталі ноутбука: процесор, материнська плата та інше.

Зазначені причини розпізнати нескладно, але для цього потрібен досвід. Що робити якщо вентилятор ноутбука вийшов з ладу? Важливо розуміти, що без навичок роботи з технікою не обійтися. Непрофесійне втручання в пристрій ноутбука часто стає причиною більшої поломки пристрою.

Сервісний центр - то місце, де допоможуть позбутися дискомфорту при користуванні несправним ноутбуком. Спеціалізовані центри характеризуються незаперечними перевагами, діагностують поломки пристрою, виявлять причини. На основі отриманої інформації розробиться план подальших дій. Тому не ризикуйте технікою, а краще зверніться до спеціалістів).
   

0 коментарі:

Дописати коментар