Огляд ноутбука Xiaomi Mi Notebook Air 13.3

Появи ноутбуків бренду Ксяомі багато фанатів чекали вже дуже давно: різні чутки на з'являлися ще з 2015 року, були якісь ідеї, нібито справжні рендери продуктів та інші речі, як це часто буває. З усього різноманіття чуток можна було винести одне вірне припущення - напевно Xiaomi вирішить міцно надихнутися виробами американської Apple, перш ніж вирішить створювати свій власний "ноут". Так і вийшло.

Огляд ноутбука Xiaomi Mi Notebook Air 13.3


Модельний ряд ноутбуків Xiaomi включає два продукти - версія з екраном діагоналлю 12.5 '' і версія з екраном діагоналлю 13.3 ''. Вигляд, матеріали, загальний принцип виготовлення і розташування елементів в цих ноутбуках однакові, тому я наведу   характеристику моделі xiaomi mi notebook air 13.3, яка на нашу думку буде кращим варіантом для користувачів.

характеристики Xiaomi Mi Notebook Air 13.3


Розмова про ноутбуки від Xaomi потрібно починати з вигляду і матеріалів, і тут усе дуже просто, насправді. Зовні Xiaomi Mi Notebook Air є копією продукції "Яблучних", у китайців вийшла якась суміш МакБук Про і МакБук Еір. Якщо залишити за бортом питання копіювання (можете обговорити його в коментарях), то це ідеальний ноут з відмінним і водночас простим дизайном - ніяких великих кричущих логотипів, зайвих написів і іншої мішури.


 Xiaomi Mi Notebook Air 13.3


Матеріали корпусу - алюміній і захисне скло для екрану, тут також все зроблено по стандартах "Епл". У Ксяомі відзначають, що у ноутбуків дуже тонкі рамки навколо екранів, на практиці рамки просто звичні. Так, в міру акуратні і не дуже товсті, але і не максимально тонкі (як у Dell, наприклад).

Екрани в ноутбуках трохи відрізняються по колірних і деяким іншим характеристикам, а й там і там використовується IPS LCD матриця з роздільною здатністю 1920x1080 точок. Від ушкоджень дисплеї захищені склом.

Акумулятор в молодшої моделі на 7400 мАг (при напрузі 5 В), в старшій - 8000 мАг. Компанія заявляє для версії з екраном 13.3 '' до 9.5 годин автономної роботи в змішаному режимі. Показник, принаймні, на папері, дуже хороший. Але важливо ще й те, що обидва ноутбуки підтримують швидку зарядку і здатні заряджатися на 50% всього за півгодини. Ось це дійсно зручна опція.

Заряд ноутбуків відбувається через USB Type-C, звичайно до нього можна докупити спеціальний «Hub», який розширює можливості портів. 


Хочеться відзначити нормальну по розмітці та кількості клавіш клавіатуру. Є цифровий ряд і окремо ряд F-кнопок, а також підсвічування. Тачпад великий, підтримує різні жести двома пальцями та обробляє торкання трьох і навіть чотирьох пальців відразу.

Клавіатура Xiaomi Mi Notebook Air 13.3


Висновок


Самі ноути, якщо не дивитися на їх ціни, вийшли відмінними. Компанія запозичила в Apple усе, що можна було, від вигляду, матеріалів, загальної концепції до великого тачпаду з підтримкою жестів і відносного малої кількості роз'ємів (в молодшій версії). Майже всі запозичення - позитивні, і за фактом Notebook Air 13.3 - відмінна машина для щоденних завдань і відряджень.

0 коментарі:

Дописати коментар