Чому не заряджається Samsung Galaxy S8?

Коли не заряджається гаджет - це дуже сумно. Як тільки ви виявили, що у вашого Galaxy S8 не йде заряд, не варто відразу бігти в сервісний центр Samsung - цілком можливо, що проблему можна буде вирішити самостійно і «відремонтувати» пристрій в домашніх умовах.



Яким чином? Давайте разом розбиратися в причинах того, чому Galaxy S8 раптом може перестати заряджатися. І ось най поширеніші «неполадки» ...

Забитий сміттям порт USB


Як би акуратно ви не користувалися зі своєю «галактичною вісімкою», її порт може засмітитися навіть якщо ви просто носите телефон в кишені куртки або джинсів. Для вирішення даної проблеми порт можна акуратно очистити зубочисткою або папером (але не металевим предметом!), Якщо бруд видно відразу ж. Не зайвим буде «продути» USB вхід - для цієї мети можна використовувати балончик зі стисненим повітрям.

Неробочий кабель

 
Набагато рідше ламається адаптер, ніж кабель. До того ж самі користувачі скорочують йому життя, всіляко скручуючи і збираючи його в грудку. При покупці нового кабелю протестуйте його на місці - якщо смартфон почав заряджатися, ви знайшли причину поломки. Якщо проблема нікуди не поділася, новий кабель купувати немає сенсу.

Неробочий адаптер


При постійних відключеннях і підключених кабелю в адаптер, він починає швидше зношуватися. Причина зносу часто видно - вона полягає в розхитаному USB порту.

Якщо є можливість, протестуйте на працездатність свій адаптер і кабель з іншим пристроєм. Тоді ви будете знати ще до покупки - чи варто витрачати гроші на новий зарядний комплект або Galaxy S8 не отримує енергію з іншої причини. Але, якщо він все таки не працює то рекомендуємо купити зарядний пристрій для Samsung S8

Попадання вологи в USB-порт


Незважаючи на хорошу захищеність від вологи всього пристрою в цілому, роз'єм USB Type-C на Galaxy S8 не закривається ніякої заглушкою і вода може проникнути в нього. В цьому випадку, при підключенні зарядного пристрою ви побачите напис: «перевірка порту виявлена ​​волога для зарядки пристрою порт зарядки повинен бути сухим».
Попадання вологи в USB-порт Galaxy S8


Самостійно сушити не потрібно (і тим більше використовувати для цього такі речі, як, наприклад, фен) - потрібно просто почекати і через деякий час телефон почне заряджатися як ні в чому не бувало.

Неробочий акумулятор


На даний момент, з цією проблемою ви навряд чи зіткнетеся, оскільки вийшов S8 зовсім недавно, а значить акумулятор повинен бути «свіжим і неушкодженим». Але від браку ніхто не застрахований, тому батарейка теж може бути причиною того, що смартфон відмовляється заряджатися.

Все ускладнюється тим, що корпус гаджета монолітний і в домашніх умовах під'єднати іншу батарейку для перевірки не вийти. Що ж робити? Як дізнатися, що «барахлить» саме батарейка?
  • Завантажити програму для аналізу стану акумулятора.
  • Скористатися тестовим меню Galaxy S8.
  • Іноді, дефект батарейки можна оцінити «на око» - здуття акумулятора деформує корпус.

Хоча варто повторитися, що це біда навряд чи наздожене вас відразу після покупки пристрою. Але чому б і не перевірити?

Програмна помилка


ЗМІ вже почали поширювати інформацію про свіжу проблему Galaxy S8. При роботі з бездротовою зарядкою пристрій може заряджатися або занадто повільно, або не заряджатися зовсім, або зарядка в один момент просто припиняється.

Samsung прокоментували ситуацію і обіцяли випустити програмне оновлення для вирішення цієї складної ситуації.

Проблема повільної зарядки


Як правило, заряджається девайс занадто повільно в тому випадку, якщо ви підключаєте смартфон до USB порту комп'ютера або ноутбука. Так як струму ПК дає вкрай мало (в більшості випадків - 0,5 Ампер), S8 швидко не заряджатися.

Така ж ситуація може виникнути при використанні «китайських» адаптерів (по 100 рублів за кілограм) - користуйтеся якісними аксесуарами.

Тут же відзначимо, що використання смартфона під час зарядки значно збільшує кількість часу витрачається на цей процес. Якщо Galaxy S8 заряджається занадто повільно, то після підключення до зарядки варто залишити його в спокої.

Як бачите, не так вже й мало причин «набігло». Правда, варто пам'ятати ось ще про що - якщо ви все перепробували, але нічого не змінилося (заряд так і «не пішов»), то скоріше за все проблеми в «залізній» частини смартфона - тут без сервісного центру не обійтися. І дуже бажано, щоб ремонтна майстерня була авторизована компанією Samsung. Все-таки Galaxy S8 дорогий пристрій - не потрібно ремонтувати його в «домашніх» майстеренях.

P.S. Опишіть вашу ситуацію в коментарях і, звичайно ж, тисніть на кнопки соціальних мереж - дії дуже прості, але зате скільки від них користі! Треба спробувати!

6 коментарі:

  1. В мене час від часу вибиває: перевірка порту виявлена ​​волога для зарядки пристрою порт зарядки повинен бути сухим»...потім пропадає...наступний день знову((((

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можна спробувати почистити USB роз'єм в телефоні зубочисткою, а потім сухою зубною щіткою. Дрібний ворс, якщо він є, має властивість вбирати вологу з повітря і тим самим перешкоджати зарядці.

      Видалити
  2. Що це глюк андроїда...чи що?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. також гарно прочистити центральну пластинку роз'єму USB Type-C з обох сторін, часто буває що роз'єм окислився.
      якщо не допомогло то в сервіс..
      протягом тижня постараюсь написати розширену статтю на цю тему

      Видалити
  3. Доброго дня, у мене с 8 і коли сьогодні включила зарядку намальвана крапелька і перекреслена зарядка і він вібрує
    що робити?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. оригінальна зарядка?
      спробуйте іншу, якщо не допомагає, то вийшла з ладу батерея, або датчик заряду, в такому випадку, тільки в сервіс

      Видалити