Як продовжити термін служби акумулятора (батареї) ноутбука?

Багато користувачів ноутбуків, звертаючись в сервісний центр uabattery.com, задають питання, як правильно експлуатувати акумуляторну батарею ноутбука, щоб продовжити її термін служби. У цій статті ми постараємося відповісти на це питання.


Головною і основною помилкою багатьох користувачів є міф про те, що якщо батарею вийняти з ноутбука і покласти окремо, то таким чином можна зберегти її на тривалий час. Це не так!. Окремо лежить від ноутбука батарея, втрачає свою ємність, причому втрата може становити до 30% в місяць. Таким чином, за 6 - 8 місяців бездіяльності батареї ноутбука її запросто можна повністю вивести з ладу.

Як розповідає нам головний консультант сайту http://www.uabattery.com насправді абсолютно не важливо чи батарея в ноутбуці, чи знаходиться окремо від нього, важливо давати батареї ноутбука кілька разів на місяць повний цикл заряду і розряду. Тобто якщо у Вас батарея знаходиться постійно в ноутбуці, і ви весь час користуєтеся пристроєм за підключеної зарядці, то, обов'язково пару раз на місяць під час роботи відключіть ноутбук від електромережі і працюйте від харчування акумулятора, до його повного розряду. Після того як акумулятор повністю сяде, знову підключіть зарядний пристрій до ноутбука, і зарядіть акумуляторну батарею. Чи працюєте Ви чи ні на ноутбуці в цей час абсолютно не важливо.

Другий варіант, - якщо  акумулятор лежить окремо від ноутбука. У цьому варіанті все те ж саме. Декілька разів на місяць, потрібно обов'язково вставити акумулятор в ноутбук, і виконати всі маніпуляції, які описані вище. Після виконання циклу розряду і заряду, акумулятор можна знову вийняти, і покласти окремо від ноутбука, тільки при такому підході акумулятор ноутбука може зберігатися окремо.

Які ще зовнішні чинники впливу негативно впливають на термін служби акумулятора ноутбука?


На працездатність акумулятора ноутбука вкрай негативно впливає його надмірний нагрів, наприклад під впливом прямих сонячних променів або в слідстві, знаходження у будь-якого джерела тепла, який здатний перегріти акумулятор. Перегрів акумулятора може в значній мірі скоротити його термін служби, а в деяких випадках повністю вивести батарею з ладу. На рівні з перегрівом, знаходження батареї тривалий час при мінусових температурах, також є негативним чинником впливу на працездатність акумулятора. Наприклад забутий взимку в машині ноутбук зі вставленим акумулятором, який пролежав тривалий час на морозі, може в підсумку виявитися повністю непрацездатним, або втратити значну частину ємності і відповідно кардинально зменшити час автономної роботи Вашого ноутбука.


Також варто відзначити, що для акумуляторної батареї ноутбука шкідливо використання зарядного пристрою, що значно перевищує за своїми показниками потужності і сили струму, параметри зазначені виробником. Такий блок живлення, буде швидше заряджати батарею, але і значно швидше виведе акумулятор з ладу.

Дотримання всіх цих не хитрих і досить простих правил, в значній мірі продовжить термін служби акумулятора ноутбука, що дозволить довгі роки використовувати Ваш ноутбук без всяких проблем.

0 коментарі:

Дописати коментар