Топ найнезвичайніших будівель

На abtels.com.ua вже неодноразово публікувалися статті про незвичайні будинки, але світ не стоїть на місці, постійно створюються нові ще більш оригінальні проекти, оновлюються старі, і виявляються ще більш дивні будівлі. Пропоную Вашій увазі узагальнену добірку, в яку увійшли самі незвичайні будинки світу, включаючи деякі проекти, про які вже публікувалися статті. Список буде розділений на кілька частин - дуже вже багато цікавого чекає вас всередині. 

 

Скорчений будиночок в Польщі


Натхненні картини Дальберга і Яна Марцин Шанцер, скорчений будинок (або Кривий Будиночок польською мовою) є унікальною будівлею з мультяшної архітектурою. З більш ніж 21000 квадратних метрів площі, він є частиною торгового центру під назвою Rezydent. Цей дуже нетрадиційний дизайн був розроблений компанією Szotinscy & Залеський, залучаючи численних цікавих відвідувачів щороку, з моменту відкриття в 2004 році.


 Будинок-Наутілус в Мехіко

Nautilus - Будинок для сім'ї з двома дітьми, що представляє дуже оригінальний спосіб уникнути шуму великого міста. Власник незвичайного будинку хотів жити ближче до природи, і тому залишив міське життя і переїхав в цей барвистий будинок   з яскраво вираженою водною тематикою. Будівля була спроектована Хав'єр Сеносіаном, який відомий  пристрастю до органічної архітектури. 


Незвичайний будинок Habitat 67


У той час, як деякі вважають Habitat 67 одним з 10 найбільш потворних будівель в світі, інші захоплюються його незвичністю, називаючи будинок шедевром архітектури. Habitat 67 - впізнавана пам'ятка в Монреалі, зразкове співтовариство в престижному мікрорайоні. Архітектор Моше Сафді створив проект для своєї магістерської дисертації, і має свій власний пентхаус в комплексі.


Національна Бібліотека в Мінську


Сучасний символ культури і знань, Національна бібліотека Мінська виділяється незвичайним архітектурним елементом в формі ромбокубооктаедр (це реальне назва форми). Це незвичайний будинок висотою в 72 метри з 22 поверхами може вміщати до 2,000 любителів читання. У бібліотеці навіть є свій конференц-зал і оглядовий майданчик з кафе на верху. У той час, як багато хто вважає її однією з найкрасивіших бібліотек світу, інші називають споруду потворною і безглуздою. Де в цьому питанні істина? Покаже тільки час ...


Кубічний будинок у Роттердамі


Кубічний Будинок в Роттердамі був побудований в 1970-х по дуже оригінальному концепту архітектора Піта Блома. Він хотів створити міський ліс, де кожна будівля буде представляти стилізоване дерево. Один з власників вирішив відкрити "виставковий куб" - повністю обставлену квартиру, відкриту для відвідувачів. Завдяки такому рішенню будь-який бажаючий може зайти і подивитися, як все влаштовано всередині.


Атоміум в Брюсселі


Ця конструкція заввишки в 102 метри була спочатку встановлена ​​до Брюссельської Всесвітньої виставки Експо 1958. Атоміум був розроблений архітекторами Андре і Джин Полак разом з інженером Андре Ватеркеіном. У той час, як його форма мало про що скаже необізнаному людині, будь-який хімік негайно визнає структуру елементарної частинки, збільшену в 165 мільярдів разів. 12 сфер з нержавіючої сталі розмістили різні виставкові зали, до яких ведуть ескалатори та ліфт. Головна сфера є оглядовим майданчиком і відкриває чудові огляди міста. Вночі Атоміум іскриться 2,970 яскравими ліхтариками.



Обертаюча  Вежа в Дубаї


Коли цей 80-поверховий будинок буде закінчений, то стане одним з найбільш незвичайних хмарочосів у світі. 90 відсотків його структури буде зведено нема на будмайданчику, а на прилеглих фабриках, і доставлено до місця будівництва. Але очевидно, це не сама незвичайна річ в проекті. Як і передбачає його ім'я, цей 400 метровий хмарочос буде досить динамічним. Кожен з його поверхів зможе обертатися незалежно, на швидкостях до 7 метрів в хвилину. Це призведе до мінливою формі, гіпнотизує перехожих. Після завершення, це буде один з найдорожчих будівельних проектів Дубая і світу, поряд зі споруджуваним в даний час парком Dubailand.

Також можливо вас зацікавить стаття від інвесторів новобудов в Броварах,
Стоит ли вкладывать деньги в новостройки в Броварах: «Лесной квартал» в отзывах инвесторов
Адже тема дуже актуальна, екологічність і інфраструктура останніми роками дуже сильно розвивається, і можливо незабаром і у нас з'являться такий будинок.

0 коментарі:

Дописати коментар