Топ-5 найбільш незвичайних будинків у світі

При описі будинку мрії в кожного є власні ідеї та проекти. Деякі люди люблять простий і класичний стиль, в той час як інші віддають перевагу більш сучасний. Іноді така любов до унікальності призводить до створення дуже незвичайних і інтригуючих будинків.




Найвужчий будинок у світі



Найвужчий будинок у світі відомий під назвою Keret House. Це житло використовується як резиденція художника. Він живе тут всього кілька днів на тиждень і, з огляду на розмір і структуру цього простору, воно не може використовуватися в якості повноцінного житла. Архітектор, який створив цей будинок, працював над проектом протягом трьох років. Його надихнули роботи ізраїльського письменника Etgar Keret, автора дуже коротких оповідань.


The Keret House займає дуже вузький простір між двома будівлями. Він з'єднує будівлі, але в той же час не залежить від них. Маленька площа будинку стала для архітектора справжньою проблемою. Адже будинок повинен бути не тільки компактним, але і зручним. Проте, було знайдено кілька рішень. Наприклад, прозора покрівля є джерелом природного світла і справжніми ліками від клаустрофобії. Крім того, в конструкції будинку використовується відкриті сходи і стіна з вікон. Для того щоб не заважати структурі околиці, будинок був побудований приблизно в трьох метрах над землею. Висота самого вузького будинку в світі 10 метрів.

Будинок для скейтера


У кожної людини є свої захоплення, хобі, пристрасті і божевільні ідеї, які необхідно реалізувати. Будинок PAS House був розроблений у вигляді безперервного простору для катання на скейтборді. Його спроектували фахівці Gil Lebon Delapointe Francois Perrin.


Будинок для скейта

Будинок для скейтбордиста розташований високо на скелі в Малібу, таким чином, його розташування забезпечує власнику  свободу. Крім того, з будинку також відкривається приголомшливий вид на Тихий океан. Інтер'єр будинку дуже простий. У будинку є вітальня, їдальня, кухня, спальня, ванна кімната і тренувальний майданчик для катання на скейтборді. Центральна частина будинку - це велика петля для катання на скейті діаметром 3 метри. Якщо додати меблі, то ця кімната навіть може перетворитися на другу вітальню. Проста і гарна комбінація просторів, де кожен відчуває себе комфортно, і де власник також можете легко поєднувати дві речі: пристрасть до скейта і створення затишку в домі.

Приголомшливе дерево-будинок


Будинок, побудований за проектом Франка Ллойда Райта, знаходиться в Портленді, штат Орегон. Втілив проект архітектор Robert Harvey Oshatz. Побажань від клієнтів, для яких цей будинок будувався, було мало. Перш за все, вони хотіли, щоб будинок вписувався в ландшафт і знаходився в гармонії з природою і навколишнім середовищем.




Будинок побудований на крутому схилі. Таким чином, основний поверх знаходиться на рівні полога дерева. Перебуваючи в будинку, створюється враження того, що сидиш в будинку на дереві. Стіни, стелі та підлоги зроблені з натурального дерева. Також дерево використовується в дизайні інтер'єру. Щоб завершити проект, архітекторові знадобилося кілька років, але результат вийшов просто приголомшливим. 

Будинок-черепашка


Людина змогла б жити навіть в мушлі. Незвичайна форма і дизайн наводять на подібні роздуми. Але це не єдиний зв'язок цього будинку з природою. Він був побудований з використанням природних органічних і неорганічних матеріалів. Багато використовується черепашок і коралів. Всі стіни зігнуті і немає ніяких кутів. Будинок розташований на пляжі південного острова, і це дозволяє будинку ще більш гармонійно вписатися в природне оточення.





Проект будинку був розроблений архітектором Octavio Ocampo. Художник хотів поєднати мистецтво і функціональний дизайн. Деякі елементи, такі як шипи на даху, є чисто декоративними. Інші, такі як палуба на другому поверсі, крім естетичної функції, виконує ще й практичну.
 

Будинок у вигляді спіральної зігнутої черепашки


Будинок у вигляді черепашки, звичайно, оригінальний і унікальний, але не єдиний в своєму роді. Існує кілька будинків, які за зовнішнім виглядом нагадують черепашки. Будинок від студії Senosiain Arquitectos був побудований з використанням сталевого дроту і спеціальної бетонної суміші. В результаті такого поєднання вийшла дуже міцна і довговічна структура. Завдяки своїм вигинів будинок виглядає просто чарівно і нагадує казковий будиночок.




Ті ж елементи використовуються і всередині будинку. Інтер'єр оформлений за допомогою органічних матеріалів. Кам'яні доріжки та інші деталі змушують почувати себе так, як ніби знаходишся зовні. У будинку використовуються всі сучасні технології.

"Альянс Новобуд" в Броварах

Наша країна також прагне переймати краще у західних сусідів.  Вітчизняні забудовники поступово пристосовуються в західних стандартів якості. Не оминаюйте увагою і ви якісне житло, і живіть у ритмі з Європою!
Новостройки «Альянс Новобуд» в Броварах— современное жильё для европейского качества жизни
 

0 коментарі:

Дописати коментар