Як відкалібрувати батарею на Android?

Смартфони і гаджети стали невід'ємними атрибутами нашого життя. У зв'язку з постійною експлуатацією їх батареї поступово зношуються і з часом тримають заряд значно меншу кількість часу, ніж перші місяці після покупки.


Як відкалібрувати батарею на Android?


Якщо ви зіткнулися з такою проблемою, то, в першу чергу, зробіть так, як написано в спеціальній статті. Якщо це не допомогло, значить потрібно відкалібрувати. Є кілька ознак, які вказують на її необхідність:
  • Батарею неможливо зарядити на 100%.
  • Дуже довга зарядка (при справності і оригінальності зарядного пристрою);
  • Смартфон відключається під час використання, хоча індикатор не відображає відсутність заряду.

Якщо ви зіткнулися з однією з вищенаведених неприємностей, то не поспішайте бігти в магазин за новим акумулятором. Вірне рішення проблеми - калібрування батареї. Зараз є два поширені методи: за допомогою програми Battery Calibration і вручну.

Battery Calibration

Скачаємо на плей маркеті посилання
Програма зажадає від власника телефону Root-права - без них вона не запуститься. Відкрийте програму, і вона все зробить автоматично. Утиліта універсальна, тому підійде для будь-яких типів пристроїв.
Battery Calibration відкалібрувати батарею на Android



Ручне калібрування


Другий спосіб не вимагає Root-прав і скачування спеціальних додатків, але займе досить багато часу. Нижче представлена ​​покрокова інструкція:

Повністю розрядіть смартфон.
Заряджайте його протягом 8 годин у включеному стані.
Вимкніть пристрій і заряджайте його ще дві години.
Увімкніть смартфон на пару хвилин, знову вимкніть і поставте заряджатися ще на одну годину.


Слідуючи цим нехитрим рекомендаціям, ви продовжите термін служби акумулятора  і вбережете себе від безглуздих витрат. Якщо навіть ці дії не призвели до бажаного ефекту, то, ймовірно, акумулятор  вже відслужив.

0 коментарі:

Дописати коментар