Як перевірити наявність root прав на Android

Root права на Android пристроях дають практично безмежні можливості своїм власникам. Існує досить багато способів їх отримати, але не завжди встановлюється додаткова програма адміністратор: SuperSU, SuperUser і подібні. Через це користувачі часто не можуть перевірити наявність root прав.


Щоб переконається в вдалому завершенні процесу рутування, необхідно спочатку завантажити SuperSU (якщо немає) і запустити програму «перевіряльник» Root Checker.

Ось кілька популярних експлойтів, докладно розглянутих на нашому сайті, для рутірованія Android девайсів:

Інструкція: як перевірити наявність root прав на Android


1. Після рутування зайдіть в меню і подивіться чи з'явився там додаток SuperSU (або аналог). Якщо немає, то встановіть його з Play Маркета.

supersu in menu

2. Скачайте Root Checker на Android з Google Play.

3. Відкрийте програму. При першому запуску з'явиться повідомлення з відмовою від відповідальності, в якому говориться, що розробники використовують сервіси для збору статистики і діагностування додатки.

root checker android


4. Прийміть його - на роботу Root Checker це не вплине, але може допомогти розробникам.

5. Після цього натисніть на кнопку «Verify Root Status (Перевірка ROOT)».

перевірка рут прав


6. З'явиться запит SuperSU. Виберіть «Надати».

запит supersu


Якщо додаток успішно перевірив root, то верхній пункт стане зеленим і з'явиться повідомлення «Congratulations! Root access is properly installed on this device! ».

Якщо ж запит SuperSU у вас не з'явився, то в підсумку ви отримаєте повідомлення: «Sorry! Root access is not properly installed on this device ».

0 коментарі:

Дописати коментар