Вкрали або втратили iPhone? Що робити?

Компанія Apple з самого початку свого існування робить все можливе, щоб убезпечити користувачів своєї продукції. Операційна система містить масу налаштувань конфіденційності, які допомагають зберігати дані персональними. Компанія так само подбала про те, щоб пристрої Apple не губилися і зробила можливим знайти втрачене пристрій за допомогою вбудованих додатків.


 Що робити якщо пропав iPhone або iPad



Якщо по нещасливій випадковості ви втратили ваш iPhone або він був вкрадений, не все втрачено, необхідно спробувати його повернути. Сподіваємося, що ця інструкція вам ніколи не знадобиться, але тим не менш дії, які необхідно зробити у разі втрати пристрою, повинен знати кожен.



Пошук за допомогою функції «знайти iPhone»


Для того щоб використовувати цю функцію, вона повинна бути активована.
Ця функція дозволяє знайти вкрадений або загублений iPhone, визначити його геопозицію і віддалено його заблокувати, але тільки в тому випадку, якщо пристрій підключено до інтернету через мережу мобільного оператора або по мережі Wi-Fi.

 

Ваші дії в разі активованої функції «знайти iPhоne»


Пошукайте пристрій. Необхідно запустити програму, зробити це можна або на сайті https://www.icloud.com/ або через додаток на телефоні, потім ввести свій Apple ID і пароль.


знайти айфон додаток айклауд2


Тут необхідно вибрати пристрій і подивитися геопозbцію. Зеленим підсвічуються ті, які знаходяться в мережі, сірим - в режимі оффлайн. У пристроїв які не в мережі можна переглянути час в який вони в останній раз підключалися до мережі.


пошук айфона


Для початку необхідно відтворити звуковий сигнал, він може допомогти вам знайти пристрій, якщо раптом воно неподалік. Для цього вибираєте пристрій та натиснути клавішу «відтворити звук».

місце


Якщо втрачене пристрій не підключений до мережі, то можна активувати функцію «повідомити мене про знахідку». Як тільки пристрій зареєструється в мережі, на електронну пошту, вказану при реєстрації Apple ID надійде повідомлення про виявлення пристрою.

Щоб переглядати місце розташування, потрібно вибрати режим «гібрид», так як у багатьох країнах Apple карти не підтримуються. Завдяки цьому ви зможете бачити вдома і назви вулиць. Наклавши на ці дані будь-яку іншу карту, ви зможете точно визначити місце розташування пристрою.




Увімкніть режим пропажі


Режим пропажі дозволяє заблокувати втрачений iPhone і відстежувати його місце розташування. Тут же можна залишити повідомлення на загубленому пристрої, вказати контактну інформацію, щоб ті хто знайшли його могли зв'язатися з вами. Цей режим вирізняється тим, що при його активації, в разі якщо на пристрої відключені служби геолокації, вони будуть включені автоматично для визначення місця розташування.

Як тільки ви введете необхідні дані і активуєте режим пропажі, блокуються всі повідомлення, а на екрані з'являються введені вами дані. Якщо пристрій не в мережі, блокування і відстеження будуть активовані при його підключенні до мережі. Також прийде лист на пошту, в якому вказана адреса знаходження пристрою.


Зверніться до правоохоронних органів


У міліції можна написати заяву про зникнення пристрою, для цього необхідні будуть документи, що підтверджують, що ви власник пристрою (гарантійний талон, товарний чек, коробка пристрою). Телефон стає в розшуку, його IMEI передається в спеціальний відділ і ставиться на пошук доти, поки в нього не вставлять сім-карту і включать.



Видаліть дані iPhone



стерти дані айфон



Повне скидання - це крайній захід. Якщо ви втратили ваш айфон безповоротно, наприклад в іншій країні і не хочете що б хтось мав доступ до ваших персональних даних, що зберігаються на пристрої. Щоб стерти дані, в додатку «знайти iPhone» в меню «мої пристрої» виберіть вкрадене пристрій, у вікні натисніть на кнопку «стерти iPhone» і підтвердіть стирання даних.



Увага! Як тільки  ви видалите всі дані з пристрою, більше не получиться отримати дані про його перебування. Якщо Ви знаходитесь в мережі, дані будуть видалені як тільки ви натиснете кнопку скидання, якщо не в мережі, то стирання почнеться при першому ж підключенні до інтернету. Ні в якому разі не варто видаляти пристрій з облікового запису, так як в цьому випадку відключиться блокування активації і ваш айфон або айпед зможуть використовувати.


Що робити якщо функція «знайти iPhone» не активовано?


Якщо ви не активували дану функцію заздалегідь, скористатися їй, на жаль, буде неможливим, але можна захистити якісь дані.


Змініть пароль до облікового запису (Apple ID)


Якщо зміните пароль, перекриєте доступ до даних iCloud, iMessage, iTunes.



Заблокуйте сім-карту


Зверніться до мобільного оператора, він зможе заблокувати тимчасово карту, щоб ніхто не зміг відправляти смс і здійснювати дзвінки, це позбавить вас від зайвих витрат.

Зверніться до правоохоронних органів

0 коментарі:

Дописати коментар