Як виправити проблему «Виявлено накладення» на Android

Користувачі, пристрої яких працюють управлінням Android Marshmallow і Nougat, почали скаржитися на цікаву помилку, яка іноді виникає при спробі встановлення дозволу для додатків. На екрані з'являється повідомлення «Виявлені накладення», в результаті запустити потрібну програму не вдається, або вдається, але з істотно урізаним функціоналом. До недавніх пір причина появи помилки була невідома, а з самою проблемою боролися, скидаючи апарат до заводських налаштувань або по черзі видаляючи (або блокуючи) всі встановлені додатки. На щастя, виявилося, що виправити ситуацію досить просто.




Як з'ясували фахівці, причина виникнення помилки криється в появі в версіях ОС Android Marshmallow і Nougat нової функції, яка дозволяє деяким програмам "проявлятися" поверх інших додатків. Наприклад, у Facebook Messenger заголовки чату залишаються на передньому плані - тобто, месенджер використовує функцію "поверх інших додатків". Як ви розумієте, звідси і виявляються накладення. І це далеко не єдина програма, наділена таким функціоналом. Але проблема не в цьому, а в тому, що деякі додатки знову запускаються, коли накладення активно працює, запитують для себе новий дозвіл, а ОС Android не дозволяє змінювати параметри, що і призводить до помилки "Виявлено накладення".

Таким чином, якщо ви встановлюєте новий додаток і запускаєте його в перший раз, одночасно ведучи бесіду в чаті Facebook, то отримаєте повідомлення про помилку, як тільки новий додаток спробує запросити установку дозволів. На наведеному нижче скрині використовується додаток "WhatsApp", який використовує для своєї роботи функцію накладення екрану поверх інших додатків. Робота цього додатка також викликає появу помилки "Виявлено накладення".

На цьому прикладі показано, що коли виникає помилка "Виявлено накладення", повідомлення про неї включає в себе посилання "Відкрити параметри", що відправляє користувача безпосередньо в меню програм "Накладення поверх інших додатків". Ви можете спробувати вручну ввести додатки за допомогою тумблера, заблокувавши функцію "Дозволити появу поверх інших вікон", і повернутися назад. Можна перебрати всі наявні в меню програми послідовно, по одному. Але ці маніпуляції можуть зайняти дуже багато часу, особливо, якщо у вас на Android-пристрої встановлені десятки додатків, що володіють функцією накладення. В ідеалі потрібно дізнатись, який саме додаток викликає конфлікт, щоб відключити тільки його.



Щоб визначити який додаток заважає,  подумайте:


    Які програми ви використовували останнім часом? Як уже згадувалося вище, часто причиною є Facebook Messenger, а також Clean Master і CM Locker. Якщо ви постійно використовуєте месенджер для спілкування в мережі, то, швидше за все, винен саме він;
    Які програми постійно працюють на вашому пристрої у фоновому режимі? Обов'язково перевірте CF.lumen і Twilight, які при включенні використовують накладення поверх інших програм. Варто їх відключити або призупинити їх роботу, щоб позбутися від помилки "Виявлено накладення.


На малюнку ви бачите список, який показує всі програми, які мають дозвіл проявлятися поверх інших. Але якщо вам вдалося з'ясувати, яке саме з них задіяно, коли ви отримуєте цю помилку, можете просто відключити цю програму і рухатися далі.


Звичайно, відключення однієї програми не є абсолютно надійним способом, тому що в деяких випадках викликати появу помилки може більше, ніж один додаток. Часом виявити "винуватця" неймовірно складно. У таких випадках простіше продовжити роботу з новим додатком, і заборонивши всі з тих що вже є, а потім повторно активувати програми зі списку у міру необхідності. Цей кардинальний метод спрацює напевно.

15 коментарі:

  1. Samsung G7теж вибиває постійно накладання що навіть зберегти контакт не можна.Підкажіьб що зробити

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=757334&st=80#entry53747417
      читайте інструкцію, встановіть цей файл що вказаний в пості на 4пда, це вирішить проблему

      Видалити
  2. "Відображення поверх додатків" вимкнув для всіх додатків, але ВИЯВЛЕНО НАКЛАДЕННЯ все одно з'являється коли намагаюся дати дозвіл на зберігання додатку Диск...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Проблему виправив видаленням додатку "ES File Explorer"

      Видалити
    2. дякую за питання, і відповідь, добавлю це в статтю

      Видалити
  3. В мене планшет Леново завжди завжди вибиває в горі ,допоможіть виключити

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. зробіть хард резет, і поставте тільки нові додатки, і тільки ті які вам потрібні

      Видалити
  4. Я коли скачую якусь програму завжди вибиває"Виявлено накладання на екрані" що робити???Допоможіть будьласка💤💤💤

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я б порадив зробити скидання даних, і тоді поставити знову те що вам потрібно... Так ви позбавитесь проблемних програм.

      Видалити
  5. Автор видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  6. Я все виключаю, але не можу виключити клоновані сервіси Google play тому, що виходить з налаштувань і видалити сервіси не можу

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Потрібно просто ввімкнути безпечний режим а тоді вмикати та вимикати дозволи додатків

      Видалити
  7. Я відключила все але не допомагає. Що робити?

    ВідповістиВидалити
  8. телеФон НОмІ ПОСТіЙНО ГЛЮч Ть і ЗаРАз толком напИсаТ Не мОЖУ

    ВідповістиВидалити
  9. теЛЕфОн ноМІ ПОсТіЙно гЛЮЧИтЬ ДАжЕ ЗАраЗ Не Можу напИСаТ щО РОбИТИ

    ВідповістиВидалити