Найкращі квадрокоптери (дрони) з камерою на 2017 рік. ТОП 5


У 21 столітті дрони (тобто безпілотні літальні апарати) перейшли з розряду наукової фантастики в розряд реальності, доступною кожному. Більшість сучасних дронів є квадрокоптерами, тобто мають чотири несучих гвинта. Рідше зустрічаються трикоптери (3 гвинта), гексакоптери (6 гвинтів) і октокоптери (8 гвинтів). Найпростіші дрони, здатні триматися на повітрі лише пару хвилин, використовуються підлітками для моделювання, а більш складні, чия вартість може перевищувати 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, використовуються для широкого спектру завдань: гонок, аерофотозйомки і зйомок відеокліпів, доставки вантажів, для боротьби зі злочинністю, при пошуково-рятувальних і військових операціях. Напевно, найбільш затребуваною завданням сучасних професійних дронів є фото- і відеозйомка. Камери кращих квадрокоптера здатні вирішувати практично будь-які знімальні завдання.


У цьому рейтингу ми розглянемо топ-5 кращих на початок 2017 року квадрокоптерів з камерами в різних цінових категоріях: від моделі для початківців до професійних дорогих моделей. Всі квадрокоптери, представлені в рейтингу, від китайських виробників, тому що саме Піднебесна є світовим центром їх виробництва. Особливо варто відзначити DJI - поки недосяжного лідера у виробництві дронів не тільки в Китаї, але і в світі (чотири з п'яти моделей в нашому рейтингу саме виробництва DJI).

Рейтинг складений за популярністю і відгуками в Яндекс-Маркеті, а також технічними характеристиками.




5 місце. Syma X5SW


Середня ціна - 2200 гривень. Цей недорогий дрон набрав 43% п'ятірок за відгуками в Яндекс-Маркеті.
Технічні характеристики: управління через радіоканал, дальність управління до 150 м. Акумулятор ємністю 500 мА * год дозволяє здійснювати польоти тривалістю до 5,5 хв. Вага 1216 г.
У комплекті: USB зарядний пристрій, комплект запасних пропелерів, викрутка, комплект захисту пропелерів, кардрідер, тримач для смартфона.

 

Камера зовнішня в комплекті, розширення матриці 2 мп, роздільна здатність відеозйомки - 720p.



4 місце. DJI Phantom 3 Standard

 квадрокоптер радіокерований DJI Phantom 3 Standard

Середня ціна - 13 600 гривень. Дана модель набрала 14% п'ятірок за відгуками в Яндекс-Маркеті. 
Технічні характеристики: максимальна висота польоту - 6 км, максимальна швидкість польоту - 16 м / c, вбудований датчик GPS, управління через радіоканал, є функції автопілота, проходження за оператором, повернення в точку зльоту, дальність управління до 1 км, Wi-Fi. Акумулятор ємністю 4480 мА * год дозволяє здійснювати польоти тривалістю до 25 хв. Вага 1216 г
У комплекті: тримач для смартфона або планшета, пропелери (4 пари), акумулятор Li-Po, зарядний пристрій.

Камера: зовнішня в комплекті, розширення матриці 12 мп, кут огляду 94 °, роздільна здатність відеозйомки - 1080p, роздільна здатність фотозйомці 4000x3000.


 
Ця модель - оптимальне рішення для тих, хто буде використовувати квадрокоптер для любительської зйомки (для професійної зйомки потрібно розглядати моделі на перших трьох місцях рейтингу, здатні знімати відео 4K). Що стосується максимальної дальності керованого польоту в 1 км, то тим, кому цього недостатньо, можуть купити вузькоспрямовану антену і додаткову батарею. Це вийде дешевше, ніж купувати, наприклад, DJI Phantom 3 Professional, яка в нашому рейтингу йде позицією вище.




3 місце. DJI Phantom 3 Professional

  огляд кращих квадрокоптера з камерою: DJI Phantom 3 Professional

Середня ціна - 22 000 грн. Дана модель набрала 43% п'ятірок за відгуками в Яндекс-Маркеті. Технічні характеристики: максимальна висота польоту - 6 км, максимальна швидкість польоту - 16 м / c, вбудовані датчики GPS і ГЛОНАСС, управління через радіоканал, є функції автопілота, проходження за оператором, повернення в точку зльоту, дальність управління до 2 км, Wi- Fi. Акумулятор ємністю 4480 мА * год дозволяє здійснювати польоти тривалістю до 23 хв. Вага 1280 г. 
У комплекті: тримач для смартфона або планшета, пропелери (4 пари), акумулятор Li-Po, зарядний пристрій.

 
Камера: зовнішня в комплекті, розширення матриці 12.4 мп, кут огляду 94 °, роздільна здатність відеозйомки - 4K (2160p), роздільна здатність фотозйомці 4000x3000.





2 місце. DJI Phantom 4

  літаючий дрон DJI Phantom 4

Середня ціна - 34 000 грн. В Яндекс-Маркеті ця модель, що вийшла в лютому 2016 року, є найпопулярнішим квадрокоптером, при цьому набрав 100% п'ятірок за відгуками. 
Технічні характеристики: максимальна висота польоту - 6 км, максимальна швидкість польоту - 20 м / c, вбудовані датчики GPS і ГЛОНАСС, управління через радіоканал, є функції автопілота, проходження за оператором, повернення в точку зльоту, система ухилення від перешкод, дальність управління до 3.5 км, Wi-Fi. Акумулятор ємністю 5350 мА * год дозволяє здійснювати польоти тривалістю до 28 хв. Розміри 289.5х289.5х196 мм, вага 1380 р В комплекті: тримач для смартфона або планшета, пропелери (4 пари), акумулятор Li-Po 4S, зарядний пристрій, USB кабель, Micro USB кабель, Micro SD 16 Гб, кейс.


Камера: зовнішня в комплекті, розширенрня матриці 12.4 мп, кут огляду 94 °, роздільна здатність відеозйомки - 4K (2160p), роздільна здатність фотозйомці 4000x3000.




1 місце. DJI Phantom 4 PRO



Середня ціна - 49 000 грн. Просунута версія Phantom 4 надійшла в продаж в листопаді 2016 року. 
Технічні характеристики: максимальна висота польоту - 6 км, максимальна швидкість польоту - 20 м / c, вбудовані датчики GPS і ГЛОНАСС, управління через радіоканал, є функції автопілота, проходження за оператором, повернення в точку зльоту, дальність управління до 3.5 км, Wi- Fi. Акумулятор ємністю 5870 мА * год дозволяє здійснювати польоти тривалістю до 30 хв. Вага 1388 г. У комплекті: кріплення для мобільного пристрою; пропелери (4 пари), акумулятор Intelligent Flight Li-Po 4S, зарядний пристрій.

Камера: зовнішня в комплекті, розширення матриці 20 мп, кут огляду 84 °, роздільна здатність відеозйомки - 4K (2160p), роздільна здатність фотозйомці 5472x3648.


Як ми бачимо, ціна Pro-версії в порівнянні з "звичайним" Фантомом 4 вище приблизно на 15 тисяч гривень. Чи варто платити ці гроші або можна задовольнятися і без того чудовими характеристиками Phantom 4? Розглянемо, що саме покращено і додано в новій моделі.

По-перше, Phantom 4 Pro отримав поліпшену камеру з більшою матрицею, здатної записувати відео в 4К зі швидкістю 60 кадрів / с, а також робити 14 фотографій в секунду в режимі серійної зйомки. Камера дрона була істотно перероблена: вона отримала однодюймову CMOS матрицю з роздільною здатністю в 20 мегапікселів (у минулій моделі було 12.4). Об'єктив складається з восьми лінз, організованих в сім груп. Вперше в камері DJI подібного розміру використаний механічний затвор, що дозволяє знімати динамічні сцени без "ефекту желе".

По-друге, тепер дрон розпізнає перешкоди в п'яти напрямках і здатний уникати зіткнень в чотирьох (Phantom 4 бачив перешкоди тільки перед собою). Це значно полегшує роботу оператора, дозволяючи знімати більш складні сцени.

По-третє, більше немає необхідності використовувати мобільний телефон як екран. Вбудований дисплей з діагоналлю 5,5 дюйма і роздільною здатністю Full HD (1080p) володіє яскравістю 1000 кд / м2 - в два рази яскравіше більшості планшетів. Додаток DJI GO 4 встановлено прямо в дисплей, так що ви можете оновлювати прошивку, редагувати і ділитися відзнятим матеріалом без допомоги смартфона або планшета. Пульт працює протягом п'яти годин від однієї батареї. Вбудована технологія передачі сигналу Lightbridge транслює відео високої якості на відстані до 7 км.

По-четверте, збільшена ємність акумулятора, що дозволяє проводити ще більше часу в польоті.


Варто констатувати той факт, що до виходу Phantom 5, який очікується в середині квітня 2017 року, рівних Phantom 4 Pro немає, і якщо ви хочете купити найкращий квадрокоптер прямо зараз і фінансові ресурси дозволяють вам це, то варто зупинити свій вибір саме на Phantom 4 Pro.

1 коментарі:


  1. У мене був раніше фантом 3 про, тому хочу розповісти про плюси фантома 4 в порівнянні з попередньою моделлю:

    1. Корпус фантома 4 зроблений краще і він більш монолітний! Менше отворів в які може потрапити волога під час дощу, наприклад. В цілому якість матеріалів набагато краще і приємніше на дотик, це стосується навіть до зарядного пристрою!

    2. У комплекті йде відмінний кейс - все компактно і аж 2 місця для доп батарей! Ручка і замок! У попередній версії кейса в комплекті немає!

    3. Дуже зручні гвинти - швидко ставляться і знімаються, на відміну від третього фантома!

    4. Ловити в руку стало зручніше - камера зміщена вперед і немає інших виступаючих деталей, плюс ніжки набагато жорсткіше з'єднані з корпусом!

    5. Подивись камери краще відпрацьовує сильний вітер і в цілому більш надійний! Зловити ефект "желе" на фантомі 4 вкрай складно, а ось на третьому фантомі - це у мене виходило досить часто. Це не дивно - адже в четвертому фантомі всі зайві елементи заховані в корпус!

    6. Якість зв'язку стабільніше, ніж на третьому фантомі! Там де третій фантом втрачав зв'язок, на четвертому я без проблем літав і знімав!

    7. Батарея тримає довше!

    8. Не пам'ятаю чи був режим камери d-log в третьому фантомі, але в четвертому він є!

    В цілому дрібних доопрацювань і поліпшень ще дуже багато в порівнянні з третім фантомом! Мене здивувало як швидко компанія DJI покращує свої продукти! Минуло менше року між випуском цих моделей - але різниця величезна і прогрес є! "

    ВідповістиВидалити