Nokia повернулася на ринок смартфонів з Nokia 6

Фінський бренд Nokia, який оголосив в кінці минулого року про свої плани по поверненню на ринок смартфонів, дотримався своєї обіцянки. Компанія HMD Global, якій належать ексклюзивні права на марку, представила смартфон Nokia 6. Він буде продаватися тільки в Китаї.


 Новинка отримала суцільнометалевий корпус і дизайн, який притаманний більшості пристроїв на базі OS Android. Nokia 6 володіє 5,5-дюймовим IPS-екраном з роздільною здатністю Full HD і плавно «стікає» по краях захисним склом Corning Gorilla Glass 3.

 Начинку» смартфона становить процесор Qualcomm Snapdragon 430, який включає 8 ядер Cortex A53 з тактовою частотою до 1,4 ГГц і графіку Adreno 405. Оперативна пам'ять пристрою - 4 Гб, внутрішня пам'ять - 64 Гб (можливо її розширення до 128 Гбайт картами microSD ).

Nokia 6 має два слота для SIM-карт і підтримує Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 b / g / n, а також основні світові системи супутникового позиціонування. Основна камера смартфона має розширення 16 Мп, фронтальна - 8 Мп. Ємність акумулятора - 3000 мАг. Пристрій працює під управлінням Android 7.0 Nougat.

Новий телефон від Нокіа


Крім цього смартфон Nokia 6 оснащений сканером відбитків пальців, розташованим в кнопці «Додому», підсилювачем аудіосигналу NXP TFA9891, двома динаміками, технологією Dolby Atmos, портом Micro-USB, акселерометром, електронним компасом, гіроскопом, датчиками освітленості і наближення.
 

Новинка з'явиться у продажу на китайському ринку на початку 2017 року. Ціна на пристрій складе +1699 юанів (близько $ 245).

Варто відзначити, що в прес-релізі HMD Global йдеться, що Nokia 6 - «перший крок для компанії». У нинішньому році варто очікувати появу і інших пристроїв.

 Нагадаємо, що компанія Microsoft купила мобільний бізнес Nokia в 2014 році, але незабаром після цього фінський бренд зник зі смартфонів компанії, поступившись місцем назвою Lumia. У 2016 році HMD купила у Microsoft десятирічну ліцензію на використання бренду відомого творця мобільних пристроїв.


0 коментарі:

Дописати коментар