Перестав працювати тачпад на ноутбуці

Одна з головних особливостей роботи на "ноуті" полягає в тому, що не обов'язково використовувати мишку, її замінює тачпад. Питання не працездатності тачпада на ноутбуці, хвилює велику кількість користувачів, оскільки в разі поломки з'являються велика кількість незручностей, особливо, якщо у вас не має в розпорядженні мишки. Тачпад - це особлива сенсорна панель яка знаходиться а ноуті, і реагує на дотики і рухи пальців, які переміщуть курсор по потрібній траєкторії. Проблеми, які виникають  часто полягають в  неправильному налаштуванні самого тачпада. 

Перестав працювати тачпад на ноутбуці

Більшість користувачів ноутбуків, напевно, хоч раз стикалися з ситуацією, коли комп'ютерної миші під рукою немає і єдиним виходом, є використання сенсорної панелі, яка до того ж відмовляється працювати
Нижче ми наведемо список найбільш поширених проблем сенсорної панелі і методів їх вирішення. 

Крок 1. Включення / вимкення тачпада на клавіатурі

90% всіх проблем з неробочим тачпадом  можна вирішити простим його включенням. Для цього потрібно використати одну з  комбінацій клавіш, що включає в себе обов'язкову клавішу Fn і системну клавіші, яка в залежності від виробника і моделі може відрізнятися. В цій статті ми навели комбінації клавіш для найбільш поширених виробників ноутбуків.


Крок 2. Частка тачпада ☺

Як не смішно це звучить але сенсор може просто не реагувати на дотики якщо його панель забруднена, або коли управління здійснюють мокрими пальцями. 

Крок 3 Параметри пристрою.

Переконайтеся, що пристрій сенсорної панелі touchpad "працює нормально" і правильно налаштовані параметри чутливості.




Крок 4 Перевірка драйверів

Перевірте наявність драйверів для тачпада.  

 Для більшої впевненості, видаляємо драйвера, і ставимо нові з офіційного сайту

Крок 5. - Мишка


Відключити мишку, що автоматично включить панель (конфлікт пристроїв).

(конфлікт пристроїв).

Крок 6 сервісний центр.

Не можна виключати механічну поломку, або дефект виробника, в такому разі єдиний вихід це віднести ноут в ремонт.

Якщо перестала працювати прокрутка або жести пальцем

Якщо у вас  просто перестала працювати прокрутка на тачпаді без причин падіння і т.д. в такому випадку, це 100% криво встановлені драйвери - дуже часто  такі неполадки зі скролл зустрічаються на ноутах Acer, ASUS і Hewlett-Packard (HP).

0 коментарі:

Дописати коментар