Чому гасне монітор?

Чому гасне монітор? - Однозначно відповісти на це питання складно, так як причин може бути безліч.



За виведення інформації на монітор відповідає відеокарта, тому, швидше за все проблема викликана саме її нестабільної або некоректною роботою. Відеокарта може бути бракована і в цьому випадку її потрібно буде міняти, але з'ясувати справність відеокарти без спеціальних діагностичних тестів неможливо і тут доведеться в будь-якому випадку звертатися в сервіс-центр. Хоча можна тимчасово встановити іншу відеокарту і перевірити чи дійсно справа в ній чи ні.

Некоректні драйвера відеокарти можуть бути також причиною її нестабільної роботи, тому можу рекомендувати знайти свіжі драйвера і завантажити їх з офіційного сайту розробника відеокарти.

Також не варто виключати і проблему з монітором. Малоймовірно, але все ж може виникнути проблема в електроніці монітора або в його матриці. Але тут без діагностики не обійтися. Найпростіший спосіб виключити цю причину - це тимчасово підключити до комп'ютера інший монітор, наприклад, позичений на час у друзів, і перевірити чи він гаснути при роботі так само як і ваш.

Ще не варто забувати про енергозберігаючі функції Windows. Багато нових користувачів не знають, що у Windows 7 є служба, що дозволяє відключати невикористовувані пристрої коли комп'ютер  не використовується. Цим самим ніби як економиться електроенергія. Якщо встановлені параметри відключення монітора, то він може виключатись, наприклад, через 10 хвилин, якщо за комп'ютером не працюють. Подивитися настройки, можна в Панелі управління.


Для Windows XP ці настройки можна знайти у вікні властивостей екрана (клацніть правою кнопкою миші по робочому століу і виберіть з меню пункт «Властивості». Далі у вікні перейдіть на вкладку «Заставка» та натисніть кнопку «Живлення». Змініть час, через який монітор буде гаснути в розділі «Відключення дисплея».

0 коментарі:

Дописати коментар