Як позбутися помилки 194 в Play Market,

При скачуванні з Google Play Маркет стався збій: Android-смартфон повідомив про те, що «Не вдалося завантажити додаток через помилку 194». Що це за проблема, і як з нею впоратися своїми силами? Саме про це ми і розповімо в даній статті.


Як позбутися помилки 194 в Play Market,


Поточна ситуація така: понад місяць тому проблеми із завантаженням через помилку 194 почали виникати у досить великого числа користувачів. Далі були звернення в службу техпідтримки Google, що, втім, не принесло бажаного результату. Постраждалим від цього багe власникам смартфонів і планшетів ніяких інструкцій і рекомендацій щодо вирішення проблеми запропоновано не було. Єдиною реакцією стала обіцянка позбутися помилки 194 поряд з іншими недоліками системи в новій версії Google Play, вихід якої ще тільки очікується. Досвідчені користувачі вирішили не чекати поновлення маркету і почали шукати вихід з цієї ситуації самостійно. Їм вдалося знайти кілька способів позбавлення від помилки, з якими ми сьогодні ознайомимо і вас.

Спочатку про те, що це за помилка, і чим загрожує її появу. Скажемо відразу: помилка 194 не має відношення до роботи операційної системи Android-пристрої. Помилка впливає лише на Google Play, викликаючи нестабільність роботи останніх версій сервісу. Вона обмежує можливості, що стосуються оновлення встановлених з Play Маркета додатків і завантаження нового софта. Результати появи помилки - серйозні проблеми смартфона або планшета не тільки із завантаженням з маркету, але і з роботою раніше встановлених програм, яким потрібно періодична завантаження нових компонентів (без оновлень вони не зможуть працювати коректно).

Як показала практика, нормалізувати роботу з Google Play з більшою часткою ймовірності дозволяють наступні дії: Відключення програм безпеки, зміна google-аккаунта або місця розташування, видалення кеш-даних маркету. Наводимо покрокові інструкції для кожного з методів.


Очищення кеш додатка

Найефективнішим способом усунення проблеми користувачі назвали відключення Google Play і очищення кешe в налаштуваннях програми. Робиться це в такий спосіб:
1. Зайти в «Налаштування», далі в розділі «Додатки» ؙ знайти Google Play Маркет;


2. Примусово зупинити роботу програми;
3. Очистити кеш;


4. Розірвати всі підключення до Інтернету (3G, 4G, Wi-Fi);


5. Далі заново вибрати доступний спосіб підключення, активувати його і запустити додаток повторно.
6. Переконатися у відсутності проблем із завантаженням з Play Маркета.


Відключення програм безпеки firewall

Деякі програми безпеки, які є компонентами firewall, можуть чинити негативний вплив на роботу Play Маркета і бути причиною виникнення помилки. Справитися з проблемою допоможе їх відключення:
1. Всі функції, які залежать firewall, тимчасово вимкніть;
2. Рекомендується також відключити Adblock, Adguard і аналогічні програми.
3. Будь ласка, спробуйте встановити програму з Play Маркета.
Переконайтеся, що установка пройшла нормально. Якщо цього не відбулося, і проблема не зникла, спробуйте скористатися іншими методами.


Альтернативний або новий акаунт Google

Дуже часто вирішити різні проблеми, що виникають при роботі з сервісами Google, допомагає зміна аккаунта. Спробуйте цей спосіб - можливо, саме він змусить пристрій коректно працювати з онлайн-магазином додатків для Android:

1. Створіть новий акаунт Google або введіть дані резервної облікового запису;


2. Авторизируйтесь;
3. Спробуйте встановити додаток з Google Play.

У більшості випадків помилка перестає з'являтися, і завантаження відбувається нормально.


Зміна місця розташування

Зміна параметрів VPN також вважається досить ефективним методом, нерідко дозволяє нормалізувати роботу з Play Market. Щоб штучно привласнити користувачеві нове місце розташування, необхідно задіяти один зі спеціальних допоміжних клієнтів (Наприклад, ZenMate). Виберіть будь-який і вкажіть інші дані.


Зауважимо, що наведені тут методи боротьби з появою помилки 194 не залежать одне від одного. Спрацювати може будь-який, тому є сенс спробувати їх все - в будь-якому випадку, це краще, ніж чекати виходу оновлення Google Play, робота над яким ще тільки ведеться.

0 коментарі:

Дописати коментар