Чому айфон не заряджається : основні причини

Чому айфон 4, 4s, 5, 5s, 5с не можна зарядити? Рішення проблем: iPhone перестав заряджатися, швидко заряджається та інші
Чому iphone не заряджається
Чому iphone не заряджається

Проблеми з підзарядкою можуть виникнути у будь-якої моделі Apple відразу з кількох причин. Це складний пристрій являє собою мікрокомп'ютер високої потужності, тому вимагає дуже дбайливого поводження. Тому при необхідності ремонту такої техніки необхідно звертатися до професіоналів




Від причини несправності буде залежати спосіб ремонту і його вартість. Розглянемо найбільш поширені випадки, починаючи з найпростіших:

Бракована зарядка



Елементарна причина, на яку багато хто чомусь не звертають уваги, - бракований зарядний пристрій. Він також може постраждати в результаті удару або пошкодження проводу. Якщо iPhone перестав заряджатися від розетки, то варто перевірити його з іншим зарядним пристроєм. Якщо проблем немає, то варто просто купити новий зарядник. Це набагато дешевше, ніж повноцінний ремонт iPhone.




Забруднення порту Lightning

 Якщо айфон неможливо зарядити  при робочому адаптері, цілком можливо, що
проблема криється в роз'ємі самого телефону. Він може засмітитися через попадання ворсинок, якщо телефон носили без чохла. Також роз'єм окислюється при попаданні на нього води, тому не варто користуватися телефоном під час дощу. Майстри сервіс-центрів стикаються навіть з такими ситуаціями, коли людина говорить по телефону, стоячи під душем, а потім скаржиться на несправності. Якщо роз'єм потребує чищення, проводити її повинен тільки фахівець, так як це складна і дуже тонка робота.
режимі відключаються всі додаткові функції, тому зарядка дійсно прискорюється.

Мікросхема

    Якщо айфон розрядився і не заряджається, то проблема може бути пов'язана з мікросхемою-контролером. Вона може постраждати, наприклад, через зарядку гаджета в автомобілі, виконаної не за правилами. У цьому випадку майстер починає роботу з діагностики, яка дозволить виявити причину порушень. Заміна мікросхеми проводиться досить швидко, особливо якщо ви звертаєтеся не до любителів-новачків, а до справжніх професіоналів. З'ясовуючи, чому не заряджається Айфон 5, майстер проведе повну діагностику, так як при падінні або інших пошкодженнях могли постраждати і внутрішні деталі.

Батерея

    Однією з найсерйозніших причин, чому Айфон не заряджається є несправність батареї живлення. Вона зустрічається не так часто, адже Apple використовує тільки найнадійніші комплектуючі, але іноді батарея вимагає заміни. Один із сигналів порушення в роботі акумулятора полягає в тому, що гаджет заповнює свої енергетичні запаси в повному обсязі, а розряджатися починає вже через годину. Заміна батареї живлення призводить до того, що iPhone швидко заряджається, а акумулятор добре тримає заряд навіть при декількох запущених додатках.
    Неправильне використання, неповна зарядка або зберігання телефону в розрядженому стані скорочують термін служби акумулятора, після чого батарею незабаром доводиться замінювати. До речі, ви знаєте, скільки часу може працювати акумулятор Apple? Згідно з документами, при правильному використанні він може спокійно витримувати до 400 циклів розрядки і зарядки, при цьому час підключення до адаптера не повинно перевищувати чотирьох годин.

7 коментарі:

  1. Доброго дня!В мене айфон 5с не йде зарядка!Що робити?І чи дорогий ремонт?Дякую

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня, якщо інший зарядний пристрій теж не заряджає значить прийдеться йти в сервісний центр..
      якщо це роз'єм зарядки то ремонт буде коштувати 300 -400 грн.. залежно від місця..
      можливо щось батерея. оригінальна теж в межах 400 грн..

      Видалити
  2. Доброго вечора.
    У мене 4s. Заряжається цілу ніч і показує лише одну поділку. Відповідно тримає годину (( зарядне пробувала інше- таке ж саме. Підкажіть, в чому на вашу думку проблема?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ну тут батерея.. можливо телефон потрапив на мороз, а для батерей достатньо 5 хв щоб вийти з ладу.. несіть в сервіс, нехай перевіряються, можливо датчик заряду не працює, але з цим тільки в ремонт

      Видалити
  3. Маю iPhone7, не знаю конкретно від чого, але тепер він постійно перезагружається і не хоче заряджатися. В той день він впав, підключався до комп'ютера на windows, а потім я обновила ios, але щось пішло не так і воно зависло. Тепер не знаю, що робити і звертаюсь до вас за допомогою. Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Несіть його в сервіс, в будь-якому випадку чи це падіння чи крива версія ІОС, допоможе тільки майстер(

      Видалити
  4. Доброго вечора в мене 4s дивіться що може бути таке що коли телефон виключений то він там пару хвилин заряджається а потім коли включається то вже не йде зарядка

    ВідповістиВидалити