Посилання на сторінку з закінченням spref = tw. Шкода чи користь?

Не так давно, в панелі Яндекс.Вебмастер а також гугл аналітики, серед проіндексованих сторінок мого блогу blogger  були виявлені посилання на сторінки, які мають закінчення spref = tw.


Мені стало цікаве походження посилань на сторінки із закінченням spref = tw, а так само їх вплив на пошукову оптимізацію сайту.

Найбільше мене хвилювала думка: «Чи не створюють дублі сторінок, посилання на сторінки з закінченням spref = tw?». Почав як завжди і гуглити, у пошуках достовірної інформації про закінчення spref = tw.  



Скажу відразу: Інформації з приводу spref = tw, дуже і дуже мало. Все що вдалося знайти, я Вам поясню, ну і звичайно ж розпишу свої висновки з приводу закінчення spref = tw, взяті з особистого досвіду.

У першу чергу, звідки взялися посилання на сторінку з закінченням spref = tw?

 

Виною всього є Твіттер.  
Наприклад, у Вашому блозі є кнопки соціальних мереж, таких як Твіттер, ВК, Фейсбук і т.д. Ви опублікували черговий пост у своєму блозі і натиснули на кнопочку «Поділиться з читачами в Твіттері». Після того, як Ви натиснули цю саму кнопочку і опублікували твіт, в Твітері тут же сформувалося посилання на сторінку, яку Ви твітнули, але трохи видозмінена, тобто із закінченням spref = tw.З якихось невідомих мені причин, розробники Твітера, приробили до кнопки «Поділиться з читачами в Твіттері» параметр spref = tw. Як виявилося, закінчення spref = tw, пов'язано з атрибутом rel = "canonical", що вказує канонічні сторінки сайту. Наприклад, на одному і тому ж сайті, може бути кілька сторінок які мають один і той же перелік продуктів, але на одній з таких сторінок, цей самий перелік, може бути зазначений в алфавітному порядку, а на іншій впорядкований за рейтингом або ціною. Додавши до таких сторінок атрибут rel = "canonical", можна уникнути сприйняття пошуковими системами даних сторінок за дублюючий контент. Іншими словами, можна вказати канонічну сторінку, додавши елемент <link> з атрибутом rel = "canonical" в розділ <head> неканонічної версії всіх сторінок, тим самим даючи пошуковикам зрозуміти, що з усіх наявних сторінок з однаковим контентом, ця сторінка є найбільш пріоритетною і корисною.Те ж саме і з закінченням spref = tw.
Сторінка, що має закінченням spref = tw, вказує на основну сторінку, на якій і була натиснута кнопка «Поділиться з читачами в Твіттері» і жодним чином не є дублем основної сторінки. Спочатку, це міг розуміти тільки Гугл, але в травні 2011-го, атрибут rel = "canonical", а отже і посилання на сторінки з закінченням spref = tw, почав розуміти і Яндекс. Як відомо, Твіттер допомагає загнати нові сторінки сайту в індекс Яндекса, достатньо лише послатися на потрібну сторінку Вашого сайту в Твіттері через деякий час вона буде проіндексована Яндексом.
 На сторінки свого блогу, я зазвичай посилаюся у Твіттері використовуючи ту саму кнопку «Поділиться з читачами в Твіттері», яка формує посилання на сторінку з закінченням spref = tw. Спостерігаючи в Яндекс.Вебмайстрі за новими сторінками мого блогу в індексі Яндекса, на які я послався з Твіттера, я помітив, що спочатку в індекс потрапляють ті самі сторінки, на які я послався з Твіттера, тобто із закінченням spref = tw. 
 Через деякий час, сторінки із закінченням spref = tw вилітають з індексу Яндекса і в індекс влітають нормальні сторінки, тобто без закінчення spref = tw.
З усього цього можна зробити висновок, що посилання на сторінки з закінченням spref = tw, не створюють дублів і жодним чином не шкодять індексації сайту, а навпаки, вказують пошуковим системам на сторінку, яку потрібно проіндексувати і на те, що сторінка без закінчення spref = tw, є більш корисною і авторитетною,
тобто як і у випадку з атрибутом rel = "canonical". Що ж, сподіваюся, що інформація опублікована в даному пості мого блогу, була Вам корисна і Ви дізналися багато про закінчення spref = tw, а так само сподіваюся на те, що Ви ще неодноразово повернетеся в мій блог, в пошуках цікавої та корисної інформації. Дякуємо за увагу.

0 коментарі:

Дописати коментар