Як зробити скріншот (screenshot) на телефоні Android

Як зробити  скріншот(screenshot) на телефоні чи планшеті Android
У багатьох з тих, хто купив собі новенький телефон або планшет з встановленою операційною системою Android, рано чи пізно виникає бажання зробити знімок екрана свого пристрою, щоб показати фото друзям, розмістити в соціальних мережах, похвалитися результатом тестування на форумі, і т.п.




Здавалося б - що може бути простіше. Але, як показує практика, відповідь на питання "Як зробити знімок екрана на Android" для багатьох користувачів не  є зовсім очевидним. Щоб розставити всі крапки над "i" і навчити відвідувачів нашого сайту простим способас зняття знімку екрану на Android і призначена ця стаття.


Скріншот на Android 4.2 -  7.0


Затиснути одночасно кнопку "вмикання / вимикання" + "Гучність Вниз" (НTC, LG, Lenovo, Motorola, Nexus, Xiaomi, Sony, рідко Samsung)

Як зробити скріншот на Android 4.0

 

  Якщо на Вашому телефоні або планшеті встановлена система Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) або її наступні версії, вважайте, Вам пощастило. Знімок екрану в такому випадку робиться дуже просто: достатньо одночасно натиснути кнопку включення телефону / планшета і кнопку зменшення гучності динаміка. 


 Як зробити скріншот на Android 4.0


 Отримане фото робочого столу зберігається в галереї пристрою, доступне для будь-яких подальших операцій.


Як зробити знімок екрану на Android 2.3 і нижче

Парк моделей планшетів і телефонів із застарілою операційною системою є достатньо великим навіть у наш час. До того ж, деякі самі бюджетні нові моделі продовжують виходити з встановленою версією Android 2.3.х. На жаль, щоб отримати фото свого робочого столу, власникам таких пристроїв доведеться докласти деякі додаткові зусилля. Як же зробити знімок екрана свого телефону або планшета тим, кому не пощастило з версією операційної системи?

Як зробити знімок екрану на Android 2.3 і нижче




Деякі виробники смартфонів передбачили цю функціональність "з коробки", виділивши для цього свої власні поєднання клавіш. Наприклад, компанія Samsung в лінійці Samsung Galaxy використовує для отримання скріншота одночасне натискання кнопок "Додому" і "Назад". Для лінійки Galaxy SII це будуть кнопки "Додому" і "Блокування". Подібні поєднання клавіш є у деяких моделей телефонів Sony, HTC і в інших виробників. Уважно вивчіть інструкцію до свого пристрою, можливо, Ви знайдете там шукану комбінацію. 

Як зробити скриншот для Android 2.3 і нижче з Root

Якщо вивчення інструкції до телефону або планшету нічим не допомогло, і "гугл" за назвою моделі теж результату не приносить, не варто впадати у відчай. У дуже багатьох моделях на Android можна встановити так звані "root-права" (в китайцях часто ця функція активована з заводу). А з такими правами Вам стають доступними багато додатків для створення знімка екрана, які встановлюються на пристрій як звичайні apk-файли. Ви з легкістю знайдете купу безкоштовних додатків для зняття фото екрана.  Вашого пристрою простим запитом в пошуковій системі.
Можемо порекомендувати Вам деякі найпопулярніші з них: aScreenshot, Screenshot ER, screenshot і багато інших. Будь-яка з цих програм вміє робити знімки із затримкою в часі, по струшуванню пристрої, У деяких передбачена можливість зняття скріншота після натискання кнопки на екрані або виділеної апаратної кнопки, наприклад, камери. Знімки зберігаються в папку програми або окрему папку.

Як дізнатися, що скриншот зроблений?


Після натискання клавіш з'явиться повідомлення про те, що зроблений знімок екрана і відповідна іконка в лівому верхньому кутку.

Як знайти зроблені скриншоти?


Знайти зроблені скриншоти можна в Галерея або Моїх файлах (папка Pictures / Screenshots або Pictures / ScreenCapture)

1 коментарі: